Till sidans huvudinnehåll

Stiftelser där du ansöker på annat sätt

Här hittar du information om stiftelserna som delar ut bidrag till allmännyttiga föreningar och organisationer och har ansökan via motioner till kommunfullmäktige. Vi informerar också om andra stiftelser som inte har digital ansökan och hur man söker till dem.

Ansökan via motioner till kommunfullmäktige

Stiftelserna Olof och Caroline Wijks fond, Wilhelm Röhss donationsfond och Renströmska fonden delar ut bidrag till allmännyttiga föreningar och organisationer och har ansökan via motioner till kommunfullmäktige. Föreningen måste kontakta en ledamot i Göteborg Stads fullmäktige som är villig att skicka in en motion om att föreslå att föreningens aktivitet/projekt borde beviljas pengar från stiftelsen.

Stiftelsen Charles Felix Lindbergs donationsfond är en stiftelse som var tredje år ska användas till stadens prydande och förskönande. Privatpersoner, föreningar eller organisationer kan lämna förslag genom att fylla i motionsblanketten. Minst en ledamot i kommunfullmäktige behöver skriva under motionen.

Här hittar du ledamöter i Göteborgs Stads kommunfullmäktige.

Motionstiden för ledamöter i Göteborgs Stads fullmäktige till stiftelserna är stängd för 2024.

Resestipendium för utlandsstudier inom handel

Här kan du som är anställd på ett handelsföretag i Göteborg söka resestipendium för utlandsresa för studier.

Du som söker ska ha varit anställd i minst 2 år på ett företag som sysslar med internationell handel. Du ska vara anställd med inriktning på t.ex. handel, ekonomi, juridik, språk. Du ska vara under 30 år.

Ansökan Stiftelsen Kontoristföreningens resestipendiefond

Ansökan är öppen året om.

Resestipendium för lovande sceniska artister

Här kan du som är ung lovande scenisk artist med anknytning till Göteborgs Stadsteater eller Backa Teater söka resestipendium från Stiftelsen Göteborgs Teaterförenings Stipendiefond.

Ansökningsperioden är öppen 1 juni till 30 september.

Ansökan till stiftelsen Göteborgs Teaterförenings stipendiefond 2024

Stiftelsen Per och Alma Olssons fond

Stiftelsens ändamål är att utdela ett pris om minst 2 000 kronor åt byggherren till det eller de hus med därtill hörande anläggningar inom Göteborgs stad, som under nästföregående år fullbordats och visat sig bäst motsvara estetiska samt där jämte hygieniska och praktiska krav. Åt prisbelönt hus skall infällas en tavla med årtal för premieringen.

Mer information om Stiftelsen Per och Alma Olssons fond.

Stiftelsen Per och Alma Olssons fond för Göteborgs folkskolor

Stiftelsen Per och Alma Olssons fond för Göteborgs folkskolor ska använda sin avkastning till inre konstnärlig utsmyckning i form av målning eller skulptur, av Göteborgs stads grundskolor.

Om du som representant för en grundskola i Göteborg vill anmäla intresse för att delta i ett kommande projekt arrangerat av stiftelsen, fyll i formuläret som du hittar här.

Kontakta Göteborgs Stad

Har du synpunkter eller frågor om stiftelser kan du kontakta Göteborgs Stad.

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-368 02 29
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stads Stiftelser
404 82 Göteborg

${loading}