Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Stiftelser där du ansöker på annat sätt


Här hittar du information om stiftelserna som delar ut bidrag till allmännyttiga föreningar och organisationer och har ansökan via motioner till kommunfullmäktige. Vi informerar också om andra stiftelser som inte har digital ansökan och hur man söker till dem.

Ansökan via motioner till kommunfullmäktige

Stiftelserna Olof och Caroline Wijks fond, Wilhelm Röhss donationsfond och Renströmska fonden delar ut bidrag till allmännyttiga föreningar och organisationer och har ansökan via motioner till kommunfullmäktige.

Motionstiden för ledamöter i Göteborgs Stads fullmäktige öppnade 15 september 2022 och stängde 26 januari 2023.

Föreningen måste kontakta en ledamot i Göteborg Stads fullmäktige som är villig att skicka in en motion om att föreslå att föreningens aktivitet/projekt borde beviljas pengar från stiftelsen. Här hittar du ledamöter i Göteborgs Stads kommunfullmäktige.

Resestipendium för utlandsstudier inom handel

Här kan du som är anställd på ett handelsföretag i Göteborg söka resestipendium för utlandsresa för studier.

Du som söker ska ha varit anställd i minst 2 år på ett företag som sysslar med internationell handel. Du ska vara anställd med inriktning på t.ex. handel, ekonomi, juridik, språk. Du ska vara under 30 år.

Ansökan Stiftelsen Kontoristföreningens resestipendiefond

Ansökan är öppen året om.

Resestipendium för lovande sceniska artister

Här kan du som är ung lovande scenisk artist med anknytning till Göteborgs Stadsteater eller Backa Teater söka resestipendium från Stiftelsen Göteborgs Teaterförenings Stipendiefond.

Ansökan Teaterföreningen 2023

Ansökningsperioden är öppen 1 juni till 30 september.

Stiftelsen Per och Alma Olssons fond

Stiftelsens ändamål är att utdela ett pris om minst 2 000 kronor åt byggherren till det eller de hus med därtill hörande anläggningar inom Göteborgs stad, som under nästföregående år fullbordats och visat sig bäst motsvara estetiska samt där jämte hygieniska och praktiska krav. Åt prisbelönt hus skall infällas en tavla med årtal för premieringen.

Mer information om Stiftelsen Per och Alma Olssons fond.

Stiftelsen Per och Alma Olssons fond för Göteborgs folkskolor

Stiftelsen Per och Alma Olssons fond för Göteborgs folkskolor ska använda sin avkastning till inre konstnärlig utsmyckning i form av målning eller skulptur, av Göteborgs stads grundskolor.

Om du som representant för en grundskola i Göteborg vill anmäla intresse för att delta i ett kommande projekt arrangerat av stiftelsen, fyll i formuläret som du hittar här.

Bidrag till pojkar i Göteborg som är/varit LVU-placerade

Ansökan ska göras på en ansökningsblankett som finns hos handläggare inom socialtjänsten.

Gäller pojkar från Göteborgs kommun som är mellan 7-25 år.

Ansökan är öppen året ut.

Andra stiftelser

Här hittar du några andra stiftelser där Göteborgs Stads kommunfullmäktige utser en eller flera förtroendevalda till stiftelsernas styrelser. Detta är inte stiftelser som Göteborgs Stad förvaltar. Dessa stiftelser har egna ansökningsperioder och du måste istället kontakta stiftelserna om du har några frågor.

För kontakt med stiftelserna Haralds minne eller Praktiska Hushållsskolan ska du kontakta SEB Institutioner & Stiftelser 405 04 Göteborg.

Stiftelsen Pensionsinrättning för ålderstigne och sjuklige tjänare når du genom att besöka stiftelsens hemsida stiftelsenpensionsinrattningen.se.

Vill du komma i kontakt med Stiftelsen J.C.E. Nolleroths Donationsfond ska du besöka stiftelsens hemsida nolleroth.se.

Kontakta Göteborgs Stad

Har du synpunkter eller frågor om stiftelser kan du kontakta Göteborgs Stad.

Telefon och e-post

Telefon
031-368 02 29
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stads Stiftelser
404 82 Göteborg

Öppettider

${loading}