Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Ansökningsportal till Göteborgs Stads stiftelser


Här ansöker du till stadens stiftelser. Vi informerar om hur du skapar ett konto och gör en ansökan i systemet. Här kan du också läsa om hur pengarna betalas ut.

Beslut och utbetalning av pengar från stiftelser under våren

5 april 2023

Vi räknar med att alla beslut ska vara fattade i början av juni. Du kommer då att kunna se i ansökningssystemet om din ansökan har beviljats eller fått avslag. Om din ansökan beviljas kommer pengarna att betalas ut under juni månad.

Ansökan till stadens stiftelser

Ansökningsperioden för 2023 öppnar den 1 november.

Klicka här för att komma till ansökningssystemet


I systemet finns det hjälptexter som är bra att läsa om du inte hittar rätt. Om du behöver mer hjälp kan du alltid kontakta vår kundservice. Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Skapa ett konto

Om du är ny användare så skapa ett konto och registrera dig som ny användare. Fyll i ditt förnamn, efternamn och e-postadress. Kryssa i rutan för att ge ditt samtycke till behandling av dina personuppgifter. Klicka på Fortsätt. Bekräfta din e-postadress genom att klicka på Fortsätt igen. Du får nu ett meddelande till din e-post med en länk. Klicka på länken för att få ditt lösenord. Logga in med lösenordet och följ anvisningarna i systemet.

Skapa en ansökan

Första sidan du kommer till är Hem. Börja göra din ansökan genom att klicka på Skapa ny ansökan. Välj därefter den ansökan som passar in på dig och klicka på Skapa.

Det finns 8 olika ansökningar. Bara de som är öppna kommer att kunna väljas i listan i systemet.

  • F1 Studerande 2023 – Stängt för året
  • F2 Lärare 2023 – Stängt för året  
  • F3 Skola 2023 – Stängt för året
  • F4 Behövande 2023 – Stängt för året
  • F5 Särskilda behov 2023 – Stängt för året
  • F6 Förening 2023 – Stängt för året
  • F7 Stiftelsen August Ringnér 2023 – Stängt för året
  • F8 Stiftelsen Makarna Lindeqvist 2023 – Stängt för året

När du skapat en ny ansökan får du ett ansökningsnummer. Klicka på Fortsätt för att komma vidare till sidan Hem.

Fyll i ansökan och bifoga bilagor

På sidan Hem hittar du ditt ansökningsnummer. Klicka på numret för att få upp sidan Ansökan. Här ska du klicka på Redigera för att fylla i din ansökan.

Ansökan har flera sidor. Hoppa mellan dessa sidor genom att klicka på flikarna överst på sidan. Klicka på fliken Tillbaka för att komma tillbaka till första sidan Hem. Dina uppgifter sparas automatiskt. Det finns ingen spara-knapp.

  • Bilagor ska vara i pdf-format för att kunna bifogas till din ansökan.
  • Till ansökan F4 Behövande och till ansökan F5 Särskilda behov finns möjligheten att skicka in bilagorna med post. Då väljer man det alternativet i listan på sidan Bilagor och då får man besked om vilken adress de ska postas till samt hur kuvertet ska märkas.

Skicka in ansökan

På sidan Hem klickar du på ditt ansökningsnummer och kommer till sidan Ansökan. Här ska du klicka på Skicka in.

Du får ett meddelande till din e-post med ett kvitto på att din ansökan är inskickad och mottagen.

Det är viktigt att du kommer i håg att skicka in din ansökan.

Om du saknar e-postadress

För att skapa ett konto i systemet behövs en e-postadress. Om du saknar e-postadress kan du kontakta vår kundservice så hjälper de dig med din ansökan.

Beslut

Beslut fattas under våren 2023 när ansökningsperioden har stängt.

Du kommer att kunna se i ansökningssystemet när beslut är fattat om din ansökan har beviljats och med vilket belopp eller om den har fått avslag.

Utbetalning

Om din ansökan beviljas kommer pengarna att utbetalas senast i juni 2023.

Vi gör alla utbetalningar till privatpersoner i Swedbanks lön- och utbetalningssystem (SUS). I underlaget vi skickar till banken finns namn, adress och personnummer – uppgifter vi hämtar från din ansökan.

Om man har ett bankkonto registrerat i Swedbanks kontoregister, går pengarna direkt in på det kontot. I övriga fall skickas en utbetalningsavi till den adress man angett i sin ansökan.

Du kan läsa mer om hur det fungerar och hur man anmäler sig till kontoregistret på Swedbanks hemsida Kontoregister hos Swedbank.

Vid utbetalning till organisationer och föreningar så betalas pengarna ut till de plus- eller bankgiro som angetts i ansökan.

Alla kan inte få pengar från stiftelserna

Det finns en begränsad summa att dela ut varje år och därför kan inte alla som söker få bidrag från stiftelserna. Det är ingen rättighet att få pengar från stiftelser utan det är en gåva.

Kontakta Göteborgs Stad

Har du synpunkter eller frågor om stiftelser kan du kontakta Göteborgs Stad

Telefon och e-post

Telefon
031-368 02 29
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stads Stiftelser
404 82 Göteborg

Öppettider

${loading}