Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Om privatekonomisk rådgivning


Privatekonomisk rådgivning är gratis och till för dig som bor i Göteborg. Rådgivarna har tystnadsplikt. Här kan du läsa om vad du kan få hjälp med.

Budgetrådgivning

Under en budgetrådgivning får du hjälp att skapa en överblick över var pengarna tar vägen och få råd om hur du ska få pengarna att räcka till.

Budgetrådgivning är för alla oavsett om du vill börja spara, pengarna inte räcker till eller du står inför en större investering, till exempel bil- eller husköp.

Detta kan vi göra tillsammans med dig

  • Gå igenom dina inkomster och utgifter och göra en budget. Med en budget blir det enklare att planera, prioritera och göra eventuella förändringar.
  • Gå igenom och förklara brev och handlingar som rör din ekonomi.
  • Ge dig tips på vad du kan tänka på för att få en mer stabil ekonomi.

Skuldrådgivning

Under en skuldrådgivning får du hjälp att se över dina skulder och försöka finna en väg ut ur skuldsättningen. Det är aldrig för sent att försöka ordna upp situationen.

Tillsammans med dig diskuterar budget- och skuldrådgivaren olika lösningar på dina skuldproblem. För att dessa lösningar ska fungera är det viktigt alla skulder redovisas och att inte något glöms bort.

Detta kan vi göra tillsammans med dig

  • Avbetalningsplaner med dem du är skyldig pengar
  • Pröva att få andra betalningsvillkor
  • Förslag om ackordsuppgörelse

Skuldsanering

Om du har behov av en skuldsanering kan vi informera om hur en skuldsanering går till. Du får råd och stöd med förberedelser och ansökan till Kronofogden.

Om skuldsanering är aktuellt för dig kan läsa vidare på Skuldsanering. Där hittar du också en länk till Kronofogdens skuldsaneringstest som kan ge en preliminär uppskattning av dina möjligheter att bli beviljad en skuldsanering.

Kontakta budget- och skuldrådgivarna

Har du frågor om privatekonomi är du välkommen att kontakta oss.

Telefon och e-post

Telefon
031-368 08 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Ekelundsgatan 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.960791490219512,57.70511998315795] }, "properties":{ "title":"Budget- och skuldrådgivning Göteborg", "content":"Ekelundsgatan 1" } }]

Postadress

Box 11364
404 28 Göteborg

Fax
031-368 08 48

Öppettider

${loading}