Till sidans huvudinnehåll
Person som trycker på miniräknare och skriver siffror på papper.

Privatekonomisk rådgivning

Alla kan hamna i ekonomiska svårigheter eller vara i en situation då ekonomin behöver ses över. Stadens budget- och skuldrådgivare ger gratis privatekonomisk rådgivning till dig som bor i Göteborg. Rådgivarna har tystnadsplikt.

Kontaktuppgifter till privatekonomisk rådgivning

Här hittar du kontaktuppgifter om du behöver ta kontakt med en budget- och skuldrådgivare. Du kan också använda e-tjänsten.

Om privatekonomisk rådgivning

Privatekonomisk rådgivning är gratis och till för dig som bor i Göteborg. Rådgivarna har tystnadsplikt. Här kan du läsa om vad du kan få hjälp med.

Skuldsanering

Om du har betalningsproblem och är tungt belastad av skulder är det möjligt att bli beviljad skuldsanering av Kronofogden. Med skuldsanering kan en svårt skuldsatt person bli befriad från skyldigheten att betala sina skulder, helt eller delvis.

Svårigheter med ekonomi

Alla kan få problem med sin ekonomi. Det kan finnas olika orsaker till att det är svårt att få ekonomin att gå ihop. Här får du några grundläggande råd. Du får också veta vad som kan hända om du inte kan betala.

Råd om lån

När du lånar pengar ingår du ett avtal med den som lånar ut pengarna. Du lånar en summa pengar för att sedan betala tillbaka lånet med ränta och avgifter. I avtalet står de villkor som styr lånet. Det är mycket viktigt att du läser igenom och förstår innehållet i avtalet innan du skriver under. Om det är något du inte förstår så ska du fråga och be den som lånar ut att förklara.

Planera din ekonomi

Genom att se över din ekonomi då och då och planera kan du göra stora förbättringar. Här får du tips på hur du kan planera och minska dina utgifter. Då blir du bättre förberedd inför oväntade kostnader eller andra tillfällen då du behöver extra pengar.

Råd om försäkringar

Vissa förändringar i livet kan du förutse men du kan inte förutse allt som kommer att hända. En försäkring gör att du kan klara ekonomin bättre när samhällets grundskydd inte är tillräckligt eller när något helt oförutsett händer i framtiden.

Råd om sparande

Att spara kan på sikt påverka din ekonomi i positiv riktning. Men det kan vara svårt att veta hur du ska börja. Här får du tips på hur du kan komma igång. Du får också information om olika typer av sparformer.

Planera ditt boende som senior

För dig som är senior och vill byta bostad

Boka föreläsning om privatekonomi

Budget- och skuldrådgivarna i Göteborg erbjuder föreläsningar i privatekonomi. Innehållet i föreläsningen kan anpassas efter dina önskemål.

Lyssna på podden Ekonomicoacherna

Ekonomicoacherna är podden för dig som vill ta kontroll över din ekonomi. I podden får du enkla råd och tips om hur du skapar en hållbar privatekonomi.
${loading}