Till sidans huvudinnehåll

Förvaltarfrihetsbevis


Förvaltarfrihetsbevis är ett intyg som visar att du inte har någon förvaltare. Här kan du läsa om hur du begär ut ett sådant.

Information och regler

När du ansöker om tillstånd från vissa myndigheter kan det krävas att du överlämnar ett bevis på att du inte har någon förvaltare. Det kan gälla dig som ska vara ansvarig utgivare för periodisk skrift, ha trafiktillstånd för yrkesmässig trafik, bli fastighetsmäklare eller advokat med mera.

Du som är folkbokförd i Göteborg ska ansöka om förvaltarfrihetsbevis hos oss på överförmyndaren i Göteborgs Stad. Om du är folkbokförd i en annan kommun ska du vända dig till överförmyndaren i den aktuella kommunen.

Så här gör du

Ansök skriftligen antingen via e-post eller post. Se kontaktuppgifter längst ned på sidan. Du behöver inte ange anledningen till att du behöver ett intyg om förvaltarfrihet.

Lämna namn, adress och personnummer och märk din ansökan med ”Begäran om förvaltarfrihetsbevis”. Vi kontrollerar att du är folkbokförd i vår kommun och skriver ut och postar beviset till din folkbokföringsadress.

Vi tar ingen avgift för att utfärda ett förvaltarfrihetsbevis.

Kontakta överförmyndaren

Har frågor eller synpunkter kan du kontakta överförmyndaren.

Telefon och e-post

Telefon
031-368 09 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Ekelundsgatan 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.960791490219512,57.70511998315795] }, "properties":{ "title":"Överförmyndaren", "content":"Ekelundsgatan 1" } }]

Postadress

Box 2385
403 16 Göteborg

Öppettider

${loading}