Till sidans huvudinnehåll

Familjehem, kontaktfamilj, kontaktperson, stödfamilj


Relaterad information

Familjehem

Familjehem är vanliga familjer som tar hand om barn och ungdomar som inte kan bo hos sina föräldrar. Du kan bo i lägenhet mitt i stan eller en villa på landet, vara ensamstående, gift eller sambo. Ha egna barn eller inga barn. Det som krävs är en trygg livssituation, tid och engagemang.

Kontaktfamilj

En kontaktfamilj tar emot ett barn eller ett syskonpar i sitt hem vanligtvis var tredje helg och en vecka på sommaren. Uppdragen som kontaktfamilj kan se väldigt olika ut och därför behöver vi också trygga vuxna med olika styrkor som vill bli extrafamilj till någon annans barn.

Kontaktperson

En kontaktperson kan fungera som en vuxen vän och medmänniska, ett stöd i vardagen eller ett sätt att utöka sitt sociala nätverk. Det kan handla om att ta promenader tillsammans, gå och fika, att bara höras på telefon eller andra aktiviteter som passar för just er.

re barn i olika åldrar och en vuxen står runt ett äppelträd och plockar med hjälp av ett redskap röda äpplen från ett äppleträd i en trädgård.

Stödfamilj

En stödfamilj tar emot ett barn med funktionsvariation i sitt hem, exempelvis en helg per månad och en vecka under sommaren. Genom stödfamiljen får barnet miljöombyte och träning i sociala situationer och familjen får fler vuxna som kan ge trygg hjälp.

Kontakta Familjehem Göteborgs Stad

Har du frågor om hur man blir familjehem så är du välkommen att kontakta Familjehem Göteborgs Stad

Telefon och e-post

Telefon
020-44 40 01
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Prinsgatan 12

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.948631780846998,57.69640364837092] }, "properties":{ "title":"Familjehem Göteborgs Stad", "content":"Prinsgatan 12" } }]

Postadress

Box 12013
413 05 Göteborg

${loading}