Till sidans huvudinnehåll
Hemtjänstpersonal samtalar med vårdtagare

Hemtjänst

När du behöver stöd i vardagen kan du, oavsett ålder, ansöka om hemtjänst. Vi hjälper dig med till exempel personlig hygien, aktiviteter och hushållssysslor som städ och tvätt. Du bestämmer tillsammans med hemtjänsten vad som ska göras, när och hur du ska få hjälp.

Ansök om hemtjänst

För att ansöka om hemtjänst i Göteborg, eller på annan ort, måste du först träffa en socialsekreterare. Du berättar då om ditt behov av hjälp och socialsekreteraren beslutar om och i så fall vilken hjälp du kan få.

Om hemtjänst

Behöver du stöd med vardagssysslor kan du ansöka om att få hemtjänst. Då kan du till exempel få hjälp med din personliga omvårdnad eller hushållssysslor. Om din ansökan blir beviljad kan du välja privat eller kommunal utförare av hemtjänst.

Hitta hemtjänst

Här hittar du kontaktuppgifter till både kommunala och privata utförare av hemtjänst i Göteborgs Stad.

Teckenspråkig hemtjänst

Du som är teckenspråkig och behöver stöd i vardagen i form av hemtjänst eller ledsagning kan ansöka om teckenspråkig hemtjänst.

Värdighetsgarantier för hemtjänsten

För att det ska vara tydligt vad du som har hemtjänst kan förvänta dig av Göteborgs Stad ger vi dig några löften. Vi kallar dem värdighetsgarantier.

Nyheter från Göteborgs Stad

Medarbetare utanför Åkerhus Vård- och omsorgsboende
2023-05-09

Nytt arbetssätt ger trygghet för döva med hemtjänst

När Åkerhus Vård- och omsorgsboende hittade ett nytt arbetssätt i hemtjänsten för döva blev det bättre för både hyresgäster och de teckenspråkskunniga medarbetarna. Nu är Åkerhus unika i Sverige med a…

Larmenhetens bil står parkerad utomhus.
2023-04-18

De rycker ut när trygghetslarmet går

Larmenheten i sydväst fyller fem år. I västra Göteborg ligger en av de tio larmenheterna i Göteborgs Stad. Arbetsgruppen på drygt tio personer fyller en viktig del i hemtjänstens uppdrag.

Flera personer i rullstol är utomhus. Träd och buskar är gröna, någon hissar en flagga.
2023-04-14

Äldreomsorgen söker sommarvikarier

Än är det vår men innan sommaren ska cirka 2 000 sommarvikarier rekryteras till äldreomsorgen och erbjudas ett viktigt och meningsfullt jobb.

${loading}