Till sidans huvudinnehåll

Hälsofrämjande och förebyggande för seniorer

Vi vill ge dig som senior goda förutsättningar för ett gott åldrande och en meningsfull vardag. Därför erbjuder vi möjligheter att umgås med andra på våra mötesplatser och dagverksamheter. Vi har även praktisk och rådgivande service i form av fixartjänst och syninstruktörer, enskilda stödsamtal genom anhörigstöd och mycket mer.

Vad vi erbjuder dig

Hälsofrämjande och förebyggande är ett samlingsnamn för de verksamheter som erbjuder mötesplatser, dagverksamheter, fixartjänst, syninstruktörer, enskilda stödsamtal genom anhörigstöd och mycket mer.

Kalendarium

Här kan du se vilka aktiviteter som arrangeras av hälsofrämjande och förebyggandes verksamheter.

Följ oss i sociala medier

Många av våra verksamheter finns på sociala medier. Genom att följa oss håller du dig uppdaterad om vad vi gör på dagarna. I våra sociala medier kan du även kommunicera med oss, ställa frågor eller dela bilder. Välkommen att följa oss!

Nyheter

Ett gäng seniorer tränar utomhus.
2023-09-25

Vill du göra något tillsammans med andra i höst?

Här hittar du aktiviteter som utgår ifrån Folkhälsomyndighetens fyra hörnpelare för ett hälsosamt och gott åldrande. Fysisk aktivitet, goda matvanor, social gemenskap och delaktighet. Förhoppningsvis…

Stadsinformationstavla på busshållplats med en buss i bakgrunden
2023-09-19

Är din smarta telefon dum?

Känner du någon som får panik av teknik? Eller har du själv gått vilse i www? När digitaliseringen går fort är det lätt att hamna utanför, men i Göteborgs Stad finns det hjälp att få.

Illustration av två händer som håller ett hjärta
2023-09-18

Föreläsningskväll om relationer på Nationella anhörigdagen

Må bättre som anhörig och förstå dina känslor. Den 6 oktober är det dags för den årliga anhörigdagen.

Relaterad information

Restauranger för seniorer

På flera mötesplatser och på de vård- och omsorgsboenden som har restauranger öppna för allmänheten kan den som vill äta lagad mat tillsammans med andra. Här kostar en lunch 73 kronor och betalas på plats.

Hälsolots och Hälsotek för en bättre hälsa

Det finns ett antal ställen runt om i Göteborg som erbjuder hälsofrämjande aktiviteter samt inspiration, stöd och information för en bättre hälsa. Här finns kurser, föreläsningar, gruppträning och sociala aktiviteter. Allt är gratis.

${loading}