Till sidans huvudinnehåll

Hälsofrämjande och förebyggande för seniorer

Vi vill ge dig som senior goda förutsättningar för ett gott åldrande och en meningsfull vardag. Därför erbjuder vi möjligheter att umgås med andra på våra mötesplatser och dagverksamheter. Vi har även praktisk och rådgivande service i form av fixartjänst och syninstruktörer, enskilda stödsamtal genom anhörigstöd och mycket mer.

Vad vi erbjuder dig

Hälsofrämjande och förebyggande är ett samlingsnamn för de verksamheter som erbjuder mötesplatser, dagverksamheter, fixartjänst, syninstruktörer, enskilda stödsamtal genom anhörigstöd och mycket mer.

Kalendarium

Här kan du se vilka aktiviteter som arrangeras av hälsofrämjande och förebyggandes verksamheter.

Följ oss i sociala medier

Många av våra verksamheter finns på sociala medier. Genom att följa oss håller du dig uppdaterad om vad vi gör på dagarna. I våra sociala medier kan du även kommunicera med oss, ställa frågor eller dela bilder. Välkommen att följa oss!

Nyheter

Två kvinnor tittar partydekorationer i en butik
2023-05-02

Dokumentärfilmen Leva tills jag dör visas på Årsrikafestivalen

Dokumentären Leva tills jag dör visas på bio den 12 maj. Efter filmvisningen följer ett panelsamtal om hur vi gemensamt kan bidra till varje människas rätt att leva ett liv fullt ut, hela livet.

Illustration av tre personer som går ett rullatorlopp
2023-05-02

Minilopp på Hisingen för ett mer demensvänligt samhälle

Hallå där Madelene, demenssjuksköterska i Hälsofrämjande- och förebyggande Hisingen. På torsdag 4 maj anordnas ett lopp för att uppmärksamma behovet av ökad kunskap om demenssjukdom. Berätta mer!

Relaterad information

Restauranger för seniorer

På flera mötesplatser och på de vård- och omsorgsboenden som har restauranger öppna för allmänheten kan den som vill äta lagad mat tillsammans med andra. Här kostar en lunch 73 kronor och betalas på plats.

Hälsolots och Hälsotek för en bättre hälsa

Det finns ett antal ställen runt om i Göteborg som erbjuder hälsofrämjande aktiviteter samt inspiration, stöd och information för en bättre hälsa. Här finns kurser, föreläsningar, gruppträning och sociala aktiviteter. Allt är gratis.

${loading}