Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Att tänka på inför din flytt till vård- och omsorgsboende


När du fått en lägenhet och bestämt dig för att flytta kommer säkert flera frågor upp. Här svarar vi på några av de frågor du bör tänka på inför din flytt till vård- och omsorgsboendet.

Att tänka på innan du flyttar

 1. 1

  Ta med dig egna möbler

  På vård- och omsorgsboendet finns det en säng med madrass i varje lägenhet. Utöver det tar du med dig dina egna möbler. Tänk på att inte övermöblera och att fallrisken kan öka med mattor. Ta med möbler, tavlor och saker som betyder mycket för dig. 

 2. 2

  Meddela hemtjänsten att du ska flytta

  Om du har hemtjänst är det viktigt att du meddelar dem att du ska flytta. Tala om när och var du ska flytta, ifall de behöver hjälpa dig att få med exempelvis mediciner och medicinlista. Kanske har hemtjänsten eller hemsjukvården nycklar till din bostad, då är det viktigt att de lämnar tillbaka dem. 

 3. 3

  Säg upp ditt trygghetslarm

  Har du haft ett trygghetslarm ska det lämnas tillbaka när du flyttar och du ska få dina nycklar tillbaka. Är du osäker på vem du ska vända dig till för att lämna tillbaka larmet kan du kontakta hemtjänsten eller socialsekreteraren i ditt stadsområde.

 4. 4

  Informera hemsjukvården och din läkare

  Om du har kontakt med den kommunala hälso- och sjukvården (hemsjukvården) ska du även meddela dem att du ska flytta. De tar i sin tur kontakt med sköterskan på ditt nya boende så att du får den medicinska hjälp du behöver i ditt nya hem.

  Kontakta även själv sköterskan på ditt nya boende så snart som möjligt. Hon eller han behöver veta om du har en läkare eller vårdcentral som du är knuten till.

Ska jag betala för två bostäder?

Du som flyttar till ett vård- och omsorgsboende men inte hinner avveckla din tidigare bostad får ta med båda bostadskostnaderna i underlaget när din avgift för vård- och omsorgsboendet ska räknas ut.

Kontakta boendesamordningen

Har du synpunkter eller frågor om flytt till vård- och omsorgsboende så kan du kontakta boendesamordningen inom äldreomsorgen.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Box 334
421 23 Västra Frölunda

Öppettider

${loading}