Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Ett ljust rum på ett boende med en säng, två blå fåtöljer och en kokvrå.

Ansök om lägenhet på vård- och omsorgsboende


När det är dags att ansöka om vård- och omsorgsboende finns tre sätt att göra det på. Det gäller både om du bor i Göteborg eller i en annan kommun. I din ansökan kan du välja upp till tre önskemål.

Du har möjlighet att söka vård- och omsorgsboende inom hela Göteborg. Du kan önska ett särskilt stadsområde, ett specifikt boende eller en viss inriktning. I din ansökan kan du ange upp till tre alternativa önskemål.

Om du har en partner kan ni ansöka om att få bo på samma vård- och omsorgsboende. Det gäller även om din partner inte har behov av ett vård- och omsorgsboende.

Dina behov utreds innan du får ett beslut

När du har ansökt gör en socialsekreterare en utredning av dina behov, vilket stöd du behöver och om du har rätt till en lägenhet på ett vård- och omsorgsboende. Det är dina samlade fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov som avgör.

I de flesta fall utreds först om du kan få dina behov tillgodosedda med insatser i hemmet i form av hemtjänst och/eller hemsjukvård.

Tre sätt att ansöka

För dig som bor i Göteborg finns tre olika sätt att ansöka om lägenhet på. Välj det sätt som passar dig bäst. Bor du i en annan kommun ansöker på webben eller via blankett.

Ansök på webben

Logga in med e-legitimation. Alla dina personuppgifter hämtas automatiskt. Observera att det måste vara den sökandes e-legitimation som används.
E-legitimation.

För dig som bor i Göteborg

Ansök om vård- och omsorgsboende

För dig som bor i annan kommun

Om du bor i en annan kommun behandlar vi din ansökan på samma sätt som om du skulle bo i Göteborg.
Sökande från annan kommun

Ansök hos en socialsekreterare äldre

Kontakta socialsekreteraren där du bor. Tillsammans tittar ni på vilket stöd du behöver och vilken form av vård- och omsorgsboende som passar just dig.

Ansök via blankett

Du kan ansöka genom att fylla i och skicka in blanketten "Ansök om lägenhet på vård- och omsorgsboende", som finns här under i dokumentlistan.

Ansök om lägenhet på vård- och omsorgsboende
Ansök om lägenhet på vård- och omsorgsboende - annan kommun
Vanhustenasuntohakemus - blankett på finska

Kontakta socialsekreterare äldre

Har du synpunkter eller frågor om ansökan till vård- och omsorgsboende kan du kontakta socialsekreteraren i området där du bor.

${loading}