Till sidans huvudinnehåll
Man dricker kaffe.

Vård- och omsorgsboende

När du har ett stort behov av stöd i vardagen och behöver hjälp under större delen av dygnet kan du ansöka om en lägenhet på ett vård- och omsorgsboende. I Göteborgs Stad finns både kommunala och privata vård- och omsorgsboenden.

Ansök om lägenhet på vård- och omsorgsboende

Ett vård- och omsorgsboende är ett boende för dig som behöver service och omvårdnad dygnet runt. Här får du allt stöd du behöver i vardagen. Du bor i egen lägenhet och det finns gemensamma utrymmen som du delar med de andra hyresgästerna.

Hitta vård- och omsorgsboende

Här hittar du de drygt 60 vård- och omsorgsboenden som finns i Göteborg.

Väntetider och erbjudande

När du har fått ett beslut om att du ska få bo på ett vård- och omsorgsboende får du ett erbjudande om en lägenhet inom tre månader som passar dina behov. Vi kan inte svara på exakt hur lång väntetiden är, men du kan kontakta boendesamordningen för den ungefärliga väntetiden just nu.

Att tänka på inför din flytt

När du fått en lägenhet och bestämt dig för att flytta kommer säkert flera frågor upp. Här svarar vi på några av de frågor du bör tänka på inför din flytt till vård- och omsorgsboendet.

Värdighetsgarantier

För att det ska vara tydligt vad du som bor på ett av Göteborgs Stads vård- och omsorgsboenden kan förvänta dig ger vi dig några löften. Vi kallar dem värdighetsgarantier.

Relaterad information

Flervåningshus med rosa fasad.
Omsorg och stöd

Vad kostar det att bo på ett vård- och omsorgsboende?

Det är vilken hjälp du får och vilken typ av boende du har som avgör hur mycket du ska betala.

Nya och gamla artiklar som rör vård- och omsorgsboenden

Ett vackert dukat bord

Måltidens dag firades på Kaggeleds vård- och omsorgsboende

2023-10-20

Torsdag 19 oktober var det offentliga måltidens dag. På Kaggeleds vård- och omsorgsboende uppmärksammade hyresgästerna och personalen dagen med en trerättersmeny och dukningstävling.

Två personer förbereder inför en reflektionsträff.

Vård- och omsorgsboenden stjärnmärks

2023-08-24

Göteborgs Stad har siktet inställt, alla 44 vård- och omsorgsboenden i egen regi ska stjärnmärkas. Och satsningen ger redan goda resultat.

${loading}