Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
En vinterdag i Sannegårdshamnen. Människor som promenerar, åker skridskor och umgås på och bredvid isen som lagt sig.

Trygghetsboende och andra bostäder för seniorer


Du som är senior kan söka senior- eller trygghetsboenden. Du kan också söka andra typer av lägenheter som till exempel gemenskapsboenden, nyproduktion eller helt vanliga lägenheter.

Senior- och trygghetsboenden finns i hela Göteborg. De ligger i vanliga hyresfastigheter där alla kan bo. Du bor alltså i en vanlig lägenhet, i en fastighet med andra hyresgäster i blandade åldrar. Det finns också hyresfastigheter som endast har senior- eller trygghetsboenden. Du bor då i en fastighet med andra hyresgäster i din egna ålder.

På Boplats kan du läsa mer om bostäder för seniorer och se var senior- och trygghetsboenden finns

Seniorboende för dig 55+

Är du 55 år eller äldre kan du söka seniorboende. Det är vanliga lägenheter med god tillgänglighet, låga trösklar och rymliga badrum. Seniorboenden ligger ofta i markplan eller har hiss.

Trygghetsboende för dig 70+

I trygghetsboende bor du också i en vanlig lägenhet och sköter om ditt eget hem. Här finns gemensamma utrymmen för samvaro, fritidsintressen och avkoppling. Det finns en trygghetsvärd som stöd till att skapa en vi-känsla. Genom att engagera dig i husets aktiviteter eller utnyttja de gemensamma utrymmena har du möjlighet att träffa och lära känna dina grannar.

Ansök via Boplats Göteborg

Hyresrätterna ordnas via Boplats Göteborg. Du måste vara registrerad på Boplats Göteborg för att söka lägenheterna. Du kan registrera dig direkt på webben eller genom att besöka Boplats. Bostadsrätter säljs på öppna marknaden.

Telefon

Telefon
031-10 02 50

Besöksadress

Rosenlundsplatsen 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.959351247156526,57.70084736020539] }, "properties":{ "title":"Boplats Göteborg AB", "content":"Rosenlundsplatsen 1" } }]

Postadress

Rosenlundsplatsen 1
411 20 Göteborg

Relaterat

Lediga seniorboenden just nu

Hyresrätterna förmedlas via Boplats Göteborg. Du som är 55 år eller äldre kan söka seniorboende. Det är vanliga lägenheter med god tillgänglighet, låga trösklar och rymliga badrum. Seniorboenden ligger ofta i markplan eller har hiss. (boplats.se)

Lediga trygghetsbostäder just nu

Trygghetsboende förmedlas via Boplats Göteborg. Boendeformen ger dig som är 70 år eller äldre (och i vissa fall 65 år eller äldre) möjlighet att bo i en vanlig bostad, men med större gemenskap och trygghet. (boplats.se)

Ett bostadsområde med villor och flerfamiljshus.
Företag och organisationer

Är du fastighetsägare?

Fastighetsägare som vill anordna trygghetsboende i Göteborg kan ansöka om ekonomiskt stöd. Stödet gäller för gemensamhetslokal och trygghetsvärd i trygghetsboendet. Det gäller både för hyresrätter och bostadsrätter.

${loading}