Till sidans huvudinnehåll
Ett bostadsområde där 50-tals hus syns bakom en stor lekfull svamp med gul hatt och prickar i pastellfärger.

Boenden för äldre

Det finns olika typer av boende för dig som är äldre, exempelvis senior- eller trygghetsboende. Det är vanliga lägenheter som har god tillgänglighet. Har du ett stort behov av hjälp i vardagen kan du ansöka om en lägenhet på ett vård- och omsorgsboende.

Korttidsplats

Du kan få beslut om en korttidsplats när du fått vård på sjukhus och inte klarar av att flytta hem direkt. Du får då vård, omsorg och rehabilitering under en bestämd tid på en korttidsenhet.

Att tänka på vid besök

För att kunna erbjuda trygga besök på vård- och omsorgsboenden i Göteborgs Stad finns det några saker du som besökare bör tänka på.

Senior- och trygghetsboende

Senior- eller trygghetsboenden är vanliga lägenheter med god tillgänglighet som du som senior kan söka hos bland annat Boplats eller HomeQ.

Relaterad information

Ett foto av flerfamiljshus och villor i ett bostadsområde.
Omsorg och stöd

Bostadstillägg för pensionärer

Bostadstillägg är ett skattefritt tillägg för dig som har låg pension som du kan ansöka om för att betala ditt boende. Det är Pensionsmyndigheten som ansvarar för bostadstillägg till pensionärer.

Rullstolar
Kommun och politik

Så arbetar Göteborgs Stad med tillgänglighet

Göteborg ska funka för alla. Här kan du läsa mer om tillgänglighet och användbarhet.

 Ett foto av en senior person som skrattandes ler in i kameran.
Omsorg och stöd

För dig som är senior och vill byta bostad

Du som vill byta bostad kan till exempel söka senior- och trygghetsboende, söka omflyttning, få budgetrådgivning eller tips om du vill anlita en flytt- eller städfirma.

${loading}