Till sidans huvudinnehåll
Hemtjänstpersonal samtalar med vårdtagare

Hemtjänst

När du behöver stöd i vardagen kan du, oavsett ålder, ansöka om hemtjänst. Vi hjälper dig med till exempel personlig hygien, aktiviteter och hushållssysslor som städ och tvätt. Du bestämmer tillsammans med hemtjänsten vad som ska göras, när och hur du ska få hjälp.

Om hemtjänst

Behöver du stöd med vardagssysslor kan du ansöka om att få hemtjänst. Då kan du till exempel få hjälp med din personliga omvårdnad eller hushållssysslor. Om din ansökan blir beviljad kan du välja privat eller kommunal utförare av hemtjänst.

Hitta hemtjänst

Här hittar du kontaktuppgifter till både kommunala och privata utförare av hemtjänst i Göteborgs Stad.

Ansök om hemtjänst

Hemtjänsten kan hjälpa dig så att du kan bo kvar hemma och känna dig trygg i din vardag. Hemtjänst kan vara allt från hjälp med enklare sysslor några timmar per månad till omfattande omsorg flera gånger per dygn.

Teckenspråkig hemtjänst

Du som är teckenspråkig och behöver stöd i vardagen i form av hemtjänst eller ledsagning kan ansöka om teckenspråkig hemtjänst.

Värdighetsgarantier för hemtjänsten

För att det ska vara tydligt vad du som har hemtjänst kan förvänta dig av Göteborgs Stad ger vi dig några löften. Vi kallar dem värdighetsgarantier.

Nyheter från Göteborgs Stad

Porträttbild på Emma Matsson och Monika Bondesson.
2023-08-28

Samtal med göteborgarna om framtidsgenerationen äldre

Fredag 1 september finns Åldersvänliga Göteborg och Göteborgs Stads hemtjänst på plats i Göteborgs Stads monter i Frihamnen för samtal med göteborgarna.

Anna Davani är kvalitetsledare i Göteborgs Stads hemtjänst, hon sitter vid ett bord där en prideflagga står.
2023-06-01

Hallå där Anna Davani!

Snart är det dags för Westpride. Du är kvalitetsledare i Göteborgs Stads hemtjänst och kommer med en enhetschef och en undersköterska vara i Pride Park i Bältesspännarparken den 8 juni från kl. 16-18.

${loading}