Till sidans huvudinnehåll
Glad kvinna med rullator står på en brygga vid havet

Äldre

Du vet väl att du kan få råd, stöd och hjälp av Göteborgs Stad? Vi vill här informera dig om vilka möjligheter det finns för dig att leva ett aktivt liv och vilket stöd som finns att få från kommunen.

Hjälpmedel för äldre

Det finns många typer av hjälpmedel som kan underlätta din vardag. Ibland behöver du kontakta sjukvården och få hjälp av legitimerad personal. Andra saker som inte kräver särskild träning för att användas kan du köpa själv.

Forskning och innovation

Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen driver och medverkar i olika forskningsprojekt för att öka kunskapen kring kommunal hälso- och sjukvård, omsorg och socialtjänst. I samverkan med de vi är till för, universitet, högskolor och andra forskningsaktörer arbetar vi för att utveckla och förbättra vår verksamhet.

Mat i äldreomsorgen

Bra mat är en källa till hälsa, glädje och njutning. Du får måltider som är näringsrika, varierade och goda oavsett om du bor på ett vård- och omsorgsboende, får maten hemlevererad av hemtjänsten eller besöker någon av våra restauranger.

Äldrevägledare för teckenspråkiga

När du blir äldre kan det vara skönt och framför allt kännas tryggt att få råd och stöd i vilka insatser som finns. Du som är döv och över 65 år eller anhörig kan få hjälp av en teckenspråkig äldrevägledare. Äldrevägledaren kan vara en länk mellan dig och de du behöver komma i kontakt med.

Hitta socialsekreterare äldreomsorg

Socialsekreterarna inom äldreomsorgen ger dig råd och hjälper till att göra en ansökan om hemtjänst eller annan service inom äldreomsorgen. Du kontaktar socialsekreteraren i området där du bor.

Relaterad information

En glad man i keps och rödrutig skjorta
Omsorg och stöd

Kultur och hälsa för seniorer

Aktiviteter för ett hälsosamt och gott åldrande. Fysisk aktivitet, goda matvanor, social gemenskap och delaktighet. Förhoppningsvis något för alla i de nya programutbudet.

Kvinna tittar bekymrat ner i sin dator
Omsorg och stöd

Får du panik av teknik?

Känner du någon som fått panik av teknik? Eller har du själv gått vilse i www? Just nu lyfter vi den hjälp seniorer kan få på bibliotek och mötesplatser, i form av allt från digital handledning till föreläsningar om nätbedrägeri.

Aktuellt från oss och artiklar från nättidningen Vårt Göteborg

 Ett porträtt av en person som stänger bagaget på en bil.

Information med anledning av Vårdförbundets blockad

2024-05-21

Sedan den 25 april har Vårdförbundet haft stridsåtgärder igång i alla landets regioner och i fyra kommunala bolag. Där har man infört övertids-, mertids- och nyanställningsblockad. Från och med 20 maj…

Kvinna dansar bland såpbubblor på en stor grusplan

Rejv för seniorer ger glädje och gemenskap

2024-05-14

Är du över 65 år och gillar att dansa? Då är du välkommen till Askimsbadet, Positivparken och Bältespännarparken i maj och juni. Där arrangeras rejv för seniorer.

Två sjuksköterskor utomhus ler mot solen

Minilopp på Hisingen för ett demensvänligt samhälle

2024-04-29

Hallå där Madelene och Malin! Ni är ju med och arrangerar ett minilopp på Hisingen. Vad är det för ett lopp, berätta mer!

Aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

Ett gäng kvinnor är ute och vandrar

Särskilt för seniorer

Här har vi sökt på samtliga aktiviteter i kalendariet med sökordet "senior". Högt och lågt, förhoppningsvis något för alla.

Två personer tränar med bollar.

På våra mötesplatser

Här har du möjlighet att umgås med andra och delta i aktiviteter, utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Sport och motion

Träning för alla åldrar och alla förutsättningar. Allt från promenader och yoga till pilates, utegym, dans, promenader och sittgympa.

${loading}