Teatrar

Tycker du om att se scenkonst, kan du besöka någon av Göteborgs teatrar. Utbudet på de olika scenerna är brett, så att du ska kunna hitta något som passar just dig, oavsett ålder och smak. Här kan du hitta kontaktinformation och annat om de teatrar som finns under kommunal regi i Göteborg.

Här hittar du även hänvisning till de mest efterfrågade teatrarna i Göteborg, som erbjuder ytterligare kulturutbud i form av teater, musik och dans. Mer information finns på deras egna webbplatser.

Stora Teatern

Stora Teatern är Göteborgs scen för svenska och internationella gästspel. Här upplever du allt från nycirkus till världsmusikkonserter och filosofiska samtal. Ambitionen är att vara en plats där kulturintresserade göteborgare möter ett rikt utbud, bestående av det mest underhållande, samtida, utmanande och ibland oväntade inom cirkus, teater, scenkonst, musik och samtal. Stora Teatern samarbetar även med ett antal aktörer som alla är ledande inom sitt område.
Stora Teatern är en anrik byggnad. Huset invigdes redan 1859 under namnet Nya Theatern. Namnet Stora Teatern tillkom år 1880. Göteborgs Handels- och Sjöfarts Tidnings huvudredaktör, Sven Adolf Hedlund, var den drivande kraften bakom teaterns tillblivelse.

Telefon
031-368 32 90
Besöksadress
Kungsparken 1
Postadress
Kungsparken 1
411 36 Göteborg
Fysisk tillgänglighet
Tillgänglighetsinformation