Speldags - för spelplatser

Speldags lägger olika spelprogram, beroende på efterfrågan och önskemål. Programmen tillsammans med information om artisterna kan du ta del av i våra "listor”. Här kan du även ladda ner affischer att sätta upp på er spelplats.

Det här erbjuder Speldags

 • Bokning av artister och programläggning
 • Information till artister och spelställen
 • Löneutbetalningar till artister

Spelplatsens uppgift

Speldags artister åker runt till flera olika spelplatser på en dag. Ibland kan det vara kort om tid mellan spelningarna. Det är därför viktigt att ni på spelplatsen har en person som välkomnar och visar artisten eller artisterna tillrätta.

Ansvarsuppgifter för kontaktpersonen på spelstället

 • Affischer för aktuella artister sätts upp på avdelningen
 • Att artisterna tas emot och visas tillrätta
 • Att brukare och personal vet om när det är Speldags och har möjlighet att delta
 • Kontakt med Speldags när det gäller åsikter och önskemål
 • Om det står piano på någon av artisterna som kommer till er och ni inte har detta så kontakta oss omedelbart!
 • Om man vill får man gärna presentera artisterna inför spelningen
 • Ta in åsikter, fylla i de nätbaserade utvärderingsformulären till Speldags
 • Hänvisa artister till lämplig parkeringsplats

Utvärdera Speldags artister

Här kan du som representant för en spelplats på Speldags utvärdera de artister som besökt er. (Under ombyggnad)

Utvärdera Speldags kulturprogram

Aktuella kontakt- och spelscheman

Information om artisterna, spelställena med adresser och telefonnummer och ett fullständigt schema får du i våra två listor.

Gul lista oktober, november, december 2021

Grön lista oktober, november, december 2021

Aktuella artister och affischer

Aktuella artister för Speldags. Du kan ladda ner en affisch för respektive artist genom att högerklicka på PDF-länken och välja "Spara som".

Gul lista

Annica Svensson & Per Hovensjö

Annica och Per tolkar Monica Zetterlund, Evert Taube , Hasse och Tage, Povel Ramel och därmed alla deras ”örhängen”.

Kontakt Annica Svensson 0709-710422

"Jazz på Svenska"

Ann-Sofi Härstedt & Arne Murby

Tea for two på Badhotellet är en fartfylld musikföreställning med humor, glitter och elegans som med enkel medtagen rekvisita är möjlig att framföra i såväl samlingssalar, källare, kök... Vi har även möjlighet att framföra föreställningen utomhus.

Musiken i programmet är hämtad från 40-, 50- och 60-talen, evergreens som är lätta att nynna med i!

Kontakt Ann-Sofi Härstedt 070-3642954

"Tea for two på Badhotellet"

Gunilla Flinck och Göran Holmstrand

Kontakt Gunilla Flinck 070-633 71 36

"Klassiska pärlor från fyra århundraden"

Gunnar Källström

Gunnar Källström har i drygt 30 år verkat som visartist, givit ut nio skivor i eget namn, skrivit tre diktsamlingar, en novellsamling samt två romaner. Turnerat i hela norden, medverkat i radio och TV. Spelat på alla visfestivaler, arrangerat Göteborgs visfestival i fem år, fått diverse stipendier från bland andra Konstnärsnämnden, STIM och SKAP (Ulf Peder Olrog och SKAPs stipendium), spelat barnteater på Lorensbergsteatern i Göteborg, revy i Åmål och på teater Aftonstjärnan, undervisat i kreativt skrivande på folkhögskolor, haft föredrag om texttolkning och scenframställning, jobbat för SR P2 Klingan med presentationer av nya viskonstnärer, skrivit krönikor i dagspress, presenterat ny litteratur i SR P4 Göteborg och under många år arbetat deltid som bibliotekarie. Han kommer från Jönköping och bor nu i Alingsås.

Kontakt 073-4331309

"Dråpliga vardagsäventyr och köksbordsfilosofi"

Hanna Bendz & Maria Stoltz

Tonsatta dikter av Boye, Ferlin med flera. Sång, gitarr och cello.

Kontakt Maria Stoltz 0736 776300

"Nya vägar"

Jimmy Ginsby

I vårt land har vi en rik och djup källa av folkligt älskad, rimmad lyrik med poeter som Erik Axel Karlfeldt, Karin Boye, Hjalmar Gullberg, Nils Ferlin, Pär Lagerkvist och – inte minst – Dan Andersson. Kulturarbetaren Jimmy Ginsby (jodå, han är bl.a. ordförande i Dan-Andersson-sällskapet) sällar sig till denna skara i vår egen samtid. Hans CV kan fyllas av många titlar, som trubadur, poet, skådespelare, översättare, föreläsare och författare, förutom hans dagliga gärning som undersköterska på ett äldreboende. Det är dock som livstolkande poet och kompositör han har nått allt vidare kretsar av uppskattning i vårt land. Hans poesi präglas ofta av en stillsam, eftertänksam reflektion kring människans vardagsliv med en ständig öppenhet för den gudomliga närvaron under vår jordevandring. Inte sällan formuleras hans tankar i bönens form som i den vardagsrealistiska dikten Låt din Ande.

Kontakt 0738-21 74 83

"Ett Dan Andersson-program

Göteborgs Luciatrupp från Hvitfeldtska Musikgymnasiet

Från och med december 2021 kommer Göteborgs Luciatrupp från Hvitfeldtska Musikgymnasiet. Våra välsjungande ungdomar kommer ägna december månad åt att sprida ljus och värme i staden. Det traditionella Luciatåget kommer att synas både på stadens gator och torg i samband med Julstaden Göteborg samt göra besök på institutioner, organisationer och hos andra som är intresserade.

Kontakt Nestor/Britt 031-3683259/57

"Luciatåg"

Magnus Ekman & Ingvar Örner

Julprogram

Kontakt Ingvar Örner 0733 686877

"Nu är det jul igen"

Mats Westling

Berättande svenska texter om längtan efter ett mjukare och mindre egocentrerat samhälle, om att bejaka fantasin och barnasinne. Om att skänka varandra hopp och mod. Under konserten håller Mats en nära kontakt med publiken med berättelser och aktiviteter, vilka brukar bli mycket medryckande och inspirerande.
Mats slog igenom med låten “Perfekt” 2008 som blev en av bl. a svensk radios mest önskade och spelade, låg dessutom högt på försäljnings topplistor. Genom ett flitigt turnerande och skivutgivande har han byggt upp en hängiven publik runt om i Norden och blivit en av de mest populära artisterna i sin genre.
Den 19 Juni 2021 släpptes singeln ”Om 100 år” från ett kommande nytt och sjunde album producerat av Petter Eriksson (Daniel Lemma, Hellström och Sofia Karlsson m fl). Mats har genom åren även samarbetat med artister som Jill Johnson, Björn Olsson (Mando Diao, Hellström etc.), Idde Schultz m fl. Debuterade som författare med diktboken ”Mitt hjärtas röst” 2020.

Hemsida: http://www.matswestling.se
Videor och TV - inslag: http://www.youtube.com/results?search_query=mats+westling&aq=f

Kontakt 0704 493845

"Sånger om kärlek, hopp och mod"


Örjan Hjorth & Christer Ågren

Bättre begagnade bitar" som innehåller allt från skillingtrycksvisor till svängiga schlagers, allt framfört med genuin musikalitet, grundad i oräkneliga spelningar på bl a äldreboenden och träffpunkter. Vi satsar också mycket på att skapa kontakt med publiken, vilket är minst lika viktigt som själva musikframträdandet.

Kontakt Örjan Hjorth 076-9258272

"Bättre begagnade bitar"

Grön lista

Baroque Avenue

Johann Sebastian Bach anses av många vara den främsta kompositören. Hans fyra mästerliga passioner spelas flitigt varje år.
Här väljer vi ut de vackraste ariorna och styckena ur Matteus- och Johannespassionen och blandar dessa med andra utav Bachs favoriter. Baroque Avenue är den nya lilla barockensemblen som redan fått ta del av stipendier från Musikaliska Akademien och Göteborgs Stad.

Ensemblen spelar på tidstrogna instrument - de instrument som musiken skrevs för - så att publiken får höra hur det verkligen lät på Bachs tid.

För lyssningsexempel, här är ett litet ihopklipp av jullåtar som finns lite längre ner på sidan: https://www.baroqueavenue.se/enheltbarockjul.html

kontakt Sandra Holmberg 0709-275514

"Bachs Passioner"

Frida Braxell

Frida Braxell har, de senaste åren, spelat på allt ifrån Victoriateatern och Nefertiti till Stockholm Pride och för självaste kungaparet. Hon har gjort sig känd för sina berättande och intelligenta texter, direkt tagna ur livet. Med glimten i ögat, en klar syn på livet och en gnutta humor tar hon sig an såväl enkla som svåra ämnen i sin musik. Hon skriver alla låtar själv, med texter på svenska i fokus och har i skrivande stund släppt tre album, och arbetar på det fjärde.

Frida och hennes musik passar på såväl den stora som den lilla scenen. "I programmet spelar jag musik på svenska med texter om livet som brukar uppskattas av den äldre målgruppen. Jag spelar även ett par välkända låtar av ex. Evert Taube. När jag har varit ute på liknande spelningar har jag ofta fått uppskattning för blandningen av musik men även för att jag talar och sjunger tydligt. Givetvis binder jag samman hela programmet med ett trevligt mellansnack och berättelser ur livet.

Kontakt 0706-857591

"Dagarna vi minns"

Ingmari Dalin & Susanne Pettersson

Traditionella och nyare julsånger i en stämningsfull mix.

Kontakt 070-531 02 66

"Julefrid i juletid"

Lies Hendrix & Joan Peiro

MónDuo består av Lies Hendrix från Belgien och Joan Peiró Aznar från València. Någonstans på sina musikaliska resor hamnade de i Göteborg, där de träffades på Högskolan för Scen och Musik. Snart upptäckte de glädjen att spela tillsammans och sedan dess har de jobbat på att skapa en värld av melodier och rytmer, färgat av traditionell musik och nya kompositioner, musettevalser, jazz- och folkmusikinfluenser, danslåtar och improvisation. I den världen smälter båda instrument ihop och återkallas minnen av sol, vin, familj, långa samtal på baren, saftiga tomater och färskt bröd med ost.

MónDuo har turnerat både i Sverige och i Belgien

Kontakt 076-259 15 21, 073-585 36 62

"MonDuo"

Göteborgs Luciatrupp från Hvitfeldtska Musikgymnasiet

Från och med december 2021 kommer Göteborgs Luciatrupp från Hvitfeldtska Musikgymnasiet. Våra välsjungande ungdomar kommer ägna december månad åt att sprida ljus och värme i staden. Det traditionella Luciatåget kommer att synas både på stadens gator och torg i samband med Julstaden Göteborg samt göra besök på institutioner, organisationer och hos andra som är intresserade.

Kontakt Nestor/Britt 031-3683259/57

"Luciatåg"

Magnus Rosén, Helge Hanssen & Biggi Vinkeloe

Musikern som har världen som arbetsplats och besökt och spelat i ca 60 länder gästar nu äldreboenden med sin trio.

kontakt 070-39 64 123

"Magnus Rosén med vänner tolkar Svensk folkmusik"

Pia Jarskär & Rune Löfstrand

En hyllning till Elton John i ord och ton.

kontakt 070-795 87 71

"Vi säger inte farväl, sir Elton..."

Teddy Kaiser

Kontakt 073-924 61 21

"En äkta amerikansk trubadur med skandinavisk touch"

Tom Raspertin & Staffan Allén

"Jag gör, tillsammans med basisten Staffan Allén, ett program om skalden J A Wadman och framför mina egna tonsättningar till hans mustiga och ofta vassa texter. J A Wadman var prästson och föddes i Karlskrona år 1777. Han kom att kallas Göteborgs Bellman, kanske mest för att han var ordensskald i ordenssällskapet Göta Par Briccoll , Bellman var ordensskald i Par Briccoll i Stockholm. J A Wadman levde i Göteborg fram till sin död 1837 då det sägs att han dog av nykterhet efter att blivit nykterist. Minnet finns kvar då han fått en gata uppkallad efter sig, Wadmansgatan. Han står staty i Vasaparken och alldeles nyligen har även en gata i Partille blivit uppkallad efter honom (J A Wadmans väg).

Kontakt 070-337 24 52

"Wadmanska rummet"

Åsa Johansson & Johan Hogenäs

En repertoar full av folkparksnostalgi från olika eror. Hemvävda hits, mexikansk smörsång och bossa nova.
Finurliga arrangemang och sällsamma stämmor med röster, fiol, gitarr, dragspel och slagverk.
Både Åsa och Johan är med i den banbrytande kören Sångensemblen Amanda.

Kontakt Johan 070-144 35 09

"Regntunga skyar och små lätta moln"