Program, festivaler

Festival kan vara lika med fest, men också massor av tillfällen till lärande och upplevelser. Håll utkik efter alla festivaler och andra arrangemang som äger rum i Göteborg.

Rytmisk samba, sköna ballader, het flamenco och arabiska toner – Sommarunderhållningens musik har stor variation. Barn- och familjeföreställningar för alla åldrar som lockar till skratt och eftertanke. Sommarunderhållningen tar plats i parker och på torg i Göteborg.

Festivalerna i Göteborg erbjuder konst och kultur vid flera tillfällen, året om. Gästande artister och kulturskapare från världens länder möter lokal och tillrest publik. Tillsammans manifesteras film, teater, dans och konst.

Flunsåsparken är Sveriges enda folkpark med fri entré. "Flunsan" ligger på Sockenvägen, centralt på Hisingen, nära Wieselgrensplatsen. Från maj till september händer det saker i Flunsåsparken. Familjekvällar med kända artister, dans och skolavslutningar.

Kulturnatta är ett kulturellt knytkalas för en bred publik som anordnas för att marknadsföra konst- och kulturarrangemang i Göteborg. Nya och gamla arrangörer fyller natten med konstnärligt och kulturellt innehåll. Alla arrangörer som vill får ha med sin kulturaktivitet, som genomförs på hemmaplan med egna resurser, under gemensam paroll ”Kulturnatta”. Mer information och komplett program läggs ut på projektets hemsida:

Gothenburg Culture Festival (tidigare Göteborgs Kulturkalas) är med över 1 miljon besök en av Nordens största kulturfestivaler. Under festivalen förvandlas Göteborgs gator och torg till festivalplatser där besökarna utan kostnad kan frossa i ett rikt utbud av kultur: opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. Här samsas olika matkulturer med världsartister och lokala band. 2019 bytte Göteborgs Kulturkalas namn till Gothenburg Culture Festival.