Barn- och ungdomskultur

Alla barn och unga har rätt till konst och kultur. Därför satsar Göteborgs Stad på barn och ungdomar. Här får du som har ansvar för barn, eller själv är ung en överblick över stadens utbud av kulturaktiviteter för barn och unga.

Bibliotek

På Göteborgs Stads bibliotek anordnas många arrangemang som passar unga. Du hittar bibliotekens kalendarier på deras hemsidor. All information om Göteborgs Stads bibliotek finns här:

Bibliotek

En annan av bibliotekens verksamheter är Bokbussen, som besöker många förskolor i Göteborg varje månad. Du hittar Bokbussens tidtabell i länken, tillsammans med övrig information om Bokbussen.

Bokbussens förskoleturer

Kalendarier

I Göteborgs Stads kalendarium hittar du hela stadens utbud av kulturaktiviteter för barn och unga. Du kan filtrera på olika kategorier eller använda sökord som till exempel ”barn” eller ”ungdom”.

Göteborgs Stads kalendarium 

På Kulturpunkten hittar du biljetter till scenkonstevenemang, till exempel barnteater.

Kulturpunkten 

Kulturhus i Göteborg

I kulturhusen samlas olika slags aktiviteter och verksamheter som riktar sig till barn och unga. Det kan vara musik, skapande, motion och möten av olika slag. På vissa kulturhus, som till exempel Frilagret, kan unga själva arrangera kulturevent.

Kulturhus i Göteborg

Kulturskola

Kulturskolan i Göteborg erbjuder undervisning i estetiska ämnen och är till för barn och unga som är mellan 6 och 19 år gamla. I kulturskolan kan barn och unga spela instrument, dansa, sjunga, måla, fotografera, filma, spela teater och göra mycket annat kul och spännande på sin fritid. 

Kulturskolan i Göteborg

Museum och konsthall

I Göteborg finns det gott om museer för dig som vill se konst, utforska havets djup eller göra en resa i tiden. Är du under 20 år är besöken kostnadsfria.

Hitta museer