Kultur

Kulturskolan

Kulturskolan i Göteborg erbjuder frivillig verksamhet för dig som är mellan 6 och 19 år. På kulturskolan kan du måla, filma, arbeta med keramik, dansa, spela teater, sjunga, spela ett instrument och mycket mer. På kulturskolans hemsida hittar du all information om kulturskolans verksamhet och där finns också länk till ansökan.

Hitta museer och konsthall

I Göteborg finns det gott om museer för dig som vill se konst, upptäcka design, utforska havets djup eller göra en resa i tiden.

Kulturhus

I kulturhusen samlas olika slags aktiviteter och verksamheter. Det kan vara musik, skapande, motion och möten av olika slag.

Musik- och dansscener

Scenkonsten kan visa upp många uttryck. Om du vill uppleva riktigt bra klassisk musik är det Göteborgs Symfoniker du ska lyssna på. Vill du se en musikal eller opera är det GöteborgsOperan du ska gå till.

Barn- och ungdomskultur

Alla barn och unga har rätt till konst och kultur. Därför satsar Göteborgs Stad på barn och ungdomar. Här får du som har ansvar för barn, eller själv är ung en överblick över stadens utbud av kulturaktiviteter för barn och unga.

Bibliotek

Det finns alltid ett bibliotek nära dig, digitalt och i din stadsdel. Du är välkommen till vilket du vill, oavsett var du bor. Du lånar, lämnar tillbaka och använder våra digitala tjänster på samma sätt överallt. Det är alltid gratis och öppet för alla.

Kulturstöd

Du som är konstnär eller arrangör kan få stöd från Göteborgs Stad till dina projekt eller till din verksamhet. Det finns flera olika sorters stöd som du kan söka, men framför allt är det verksamhet och projekt som riktar sig till en publik som kan få pengar från kulturnämnden.