Träffpunkter för personer med funktionsnedsättning

Målet är att staden ska vara tillgänglig för alla. När du har behov av särskild anpassning finns det platser i staden där du kan träffa andra, uppleva arrangemang eller delta i någon aktivitet på dina egna villkor.

Här nedan hittar du samlad information om alla träffpunkter. När du söker en träffpunkt som passar just dig, välj en inriktning (typ av funktionsnedsättning) för att avgränsa din sökning. Du kan även välja stadsdel för att se vilka träffpunkter som finns nära dig.

Filtrera

Hittade 6 st
Visa som:
 • Dalheimers hus

  Kommunal
  Inriktning: funktionsnedsättningar, fysisk funktionsnedsättning, personer med funktionsnedsättningar, förvärvade hjärnskador
  Dalheimers hus är byggt och anpassat för människor med funktionsnedsättningar. Verksamheten är uppbyggd kring daglig verksamhet, korttidsboende och friskvård. Hitta till Dalheimers hus: Närmaste hållplats är Jaegerdorffsplatsen eller Mariaplan. Du kan söka din egen resväg i Västtrafiks reseplanerare.

  Öppettider

  Receptionen är öppen måndag-fredag 7.30-21, lördag-söndag 7.30-20

  Observera att badet, gymmet och restaurangen har egna öppettider.

  Här hittar du badets och gymmets öppettider
  Här hittar du restaurangens öppettider
 • Eldorado

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: intellektuell funktionsnedsättning
  Eldorado är ett centrum för aktivitet, kunskap och kultur för personer med grav intellektuell funktionsnedsättning samt deras anhöriga och personal. Hitta hit: Närmaste spårvagnshållplats till Dalheimers hus är Jaegerdorffsplatsen.

  Öppettider

  Eldorado har flyttat till Dalheimers hus och beräknas öppna i mars 2019.

  Eldorados kontor är obemannat mellan den 22 december och 1 januari.

  För brådskande ärenden kontakta chef Lisa Hoflin Bodebeck på 031-3679428 eller via mejl lisa.bodebeck@socialresurs.goteborg.se
 • Mötesplatsen Hammarkullen

  Kommunal, Angered
  Inriktning: psykisk funktionsnedsättning
  Träffpunkt för social samvaro riktad till personer med psykiskt funktionshinder. Några av aktiviteterna på Lärjeträffen är hälsopromenader, matlagning och gymnastik.

  Öppettider

  mån, tis, tors, fre 9-15:30
  ons 12:30-15:30
  Stängt lör-sön
 • Mötesplatsen Lövgärdet

  Kommunal, Angered
  Inriktning: psykisk funktionsnedsättning
  Mötesplatsen Lövgärdet riktar sig främst till vuxna personer med psykisk ohälsa. Verksamheten erbjuder möjligheter till att skapa social gemenskap, bryta isolering och ge meningsfull sysselsättning.

  Öppettider

  mån, tis, tors, fre 8.30-16
  ons 12-16
  lör, sön stängt
 • Träffpunkten Bergsjön

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: psykisk funktionsnedsättning
  Träffpunkt Bergsjön är en mötesplats för dig som är psykiskt funktionshindrad eller har psykiska svårigheter. Även du som inte får någon annan hjälp från kommunen, är välkommen hit. Kom hit och berätta vad du vill syssla med. Vi hjälper till att försöka hitta aktiviteter som passar dig, här eller på annan plats.

  Öppettider

  Måndag 9 - 11.30
  Tisdag 13 - 16
  Onsdag 9 - 11.30
  Fredag 10 - 12
 • Träffpunkten Sekelhuset

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: psykisk funktionsnedsättning
  Träffpunkten Sekelhuset är en mötesplats för dig som är psykiskt funktionshindrad eller har psykiska svårigheter. På Träffpunkten finns personal från boendestödet tillgänglig.

  Öppettider

  lördag och söndag 12-16