Hyr Rävholmens lägergård

Rävholmens lägergård ligger i Göteborgs skärgård och kan hyras för ungdomsaktiviteter av Göteborgs kommun, organisationer och föreningar. Här får du gång till en komplett lägergård med 16 sängplatser, ett fullt utrustat kök, toaletter, grillplats, fiskeutrustning, båtar och mycket mer.


Vad är Rävholmens lägergård?

Sedan 1980-talet har det bedrivits lägerverksamhet på ön Rävholmen. 2012 tog fritidsverksamheten i Västra Göteborg över och påbörjade ett arbete med att rusta upp lägergården. Det byggdes nya hus och år 2017 stod lägergården klar för verksamhet igen.

Information om huset

Lägergården är renoverad och i ett mycket bra skick. Våra hus ligger på pontoner/bryggor i en grund vik alldeles intill strandkanten på öns nordöstra del.

Det finns ett hus med ett fullt utrustat kök och en social och rymlig matsalsdel. Det finns varmt och kallt vatten i kökshuset men ingen diskmaskin.

I två mindre hus finns sovplatser för totalt 16 personer. Det finns toaletter men ingen möjlighet till dusch. Här badar man i havet.

Vid lägergården finns en grillplats, badplats och möjlighet att låna utrustning för att fiska, spela kubb, brännboll eller fotboll.

Så tar du dig till Rävholmen

När man hyr lägergården ingår också två båtar som kan användas till transport, men också till aktiviteter eller badturer. Båtarna ligger vid Kaninholmen på Styrsö. Dit kommer ni enklast via färja från Saltholmen till Styrsö skäret.

Det är en större båt som rymmer ungefär 8 personer och en mindre eka med plats för 3 personer.

Vill du hyra lägergården

Lägergården hyrs enbart ut till ungdomsaktiviteter arrangerat av kommun, organisation eller förening.

För mer information, frågor eller bokningsförfrågningar mejla oss eller ring.

Priser

Verksamhet Dag + båt Dygn + båt 5 dygn
Göteborgs stad (ungdom) 1000 kr 1500 kr 5000 kr
Göteborgs stad (vuxna) 1500 kr 2500 kr 7500 kr
Externa (ungdom) 1000 kr 2000 kr 6500 kr
Externa (vuxen)

1500kr


2500 kr 8500 kr
  • Max antal personer vid övernattning är 16.
  • Max antal personer vid dagläger är 20.
  • Bensin ingår inte i hyran. Båtarna lämnas och hämtas fulltankade.

Anmäl dig till sommarens simskoleläger

Du som går i mellanstadiet har under sommaren möjlighet att lära dig simma i havet, vid stranden på Rävholmen, som ligger i Göteborgs Södra Skärgård. Simskolelägret är helt kostnadsfritt och är dagtid under 3 dagar. Lättare lunch, fika och skjuts från och tillbaka till Önnereds brygga samtliga 3 dagar ingår.

Simskolelägret är för dig som inte kan simma eller som kan simma litegrann. Vår simskolelärare är utbildad av SLS (Svenska Livräddningssällskapet) och du som deltagare är också försäkrad via SLSs försäkring.

OBS! För sommaren 2021 var sista ansökningsdagen den 23 maj.

ANMÄL DIG TILL SIMSKOLELÄGRET