Hyr en lägergård

Lägerverksamheten i Göteborgs Stad har flera lägergårdar. Där arrangerar vi läger året om för olika åldersgrupper, till exempel för barn med funktionsnedsättning. När lägergårdarna inte används kan du hyra dem till personalträffar, lägerskolor, planeringsdagar, konferenser, team-building, verksamheter på utflykt eller föreningsträffar. Här kan du läsa om gårdarna och göra en intresseanmälan om att hyra en lägergård.

Fakta om lägergårdarna

Det går att hyra gårdarna måndag till fredag under skolterminerna. Undantaget är Tyringegården som är mer använd för läger. Under sommaren är gårdarna vanligtvis upptagna hela veckorna, utom några veckor före midsommar och i mitten augusti. Här kan du läsa om våra gårdar:

Klostergården

Klostergården ligger på Bokenäset. Gården ligger vackert på en äng ner mot havet. Här finns egen badstrand och brygganläggning, liksom fotbollsplan, basketbollkorg, grillplatser och bastu. Här finns också möjlighet att hyra kajaker och bastu.

Du har möjlighet att hyra Sjöstugan på Klostergården. Här finns 26 bäddar, tre toaletter, tre duschar och bastu. Här finns också ett kök med diskmaskin, spis och angränsande matplats. Här finns tv, dock enbart för dvd-spelare. Klostergården hyrs ut med självhushåll. Det går att köpa städning.

Tyringegården

Tyringegården ligger vackert beläget, avskilt men ändå med bara fem minuters promenad till Hindås centrum. Det finns möjlighet att åka tåg eller buss till Hindås station. Från stationen är det fem minuters gångväg till lägergården.

På Tyringegården finns 57 sängplatser varav två är i källaren. På gården finns också matsal och samlingssalar. Det finns en fin grillplats, ett utomhus-bordtennisbord, en stor altan och härliga grönytor. Här finns också underbar natur och strövområden.

På entréplan finns matsal för 50 personer. Här finns också fem mindre samlingsrum. En våning upp finns tolv stycken trebäddsrum och tre stycken tvåbäddsrum. På tredje våningen finns sju stycken enkelrum och ett trebäddsrum.

Tyringegården hyrs ut med självhushåll. Ett mindre kök finns för detta ändamål. Storköket går inte att hyra.

Stora Färgen

Lägergården Stora Färgen, uppkallad efter sjön med samma namn, ligger cirka sju km söder om Alingsås. Tomten är stor och här finns en fotbollsplan, boulebana, frisbeegolf, grillplats med mera. Det tar fem minuter att gå ner till sjön för att ta ett skönt bad eller göra en utflykt med kanot. Här finns även flera aktivitetsrum som gympasal, motionsrum, hobby/pysselrum, Wii-rum, biljardrum, pingisrum och musikrum för ensemblespel.

På lägergården finns fyra stugor:

  • Storstugan Villa Villekulla har 29 sängplatser. Här finns två kök och en matsal med plats för upp till 30 personer. Här finns också tv, dvd-spelare och en mindre bastu.
  • Stugan Mattisborgen har två våningar med totalt 24 bäddar. På varje våning finns också kök, två toaletter, dusch samt tv- och dvd-utrustning. I källarplanet finns ett biljardrum, ett Wii-rum och ett enklare motionsrum. Garaget är utrustat med instrument för ensemblespel.
  • I Sörgården finns 22 sängplatser, tv- och dvd-rum, pingisrum, hobby/pysselrum. Här finns också en matsal med plats för cirka 25 personer, ett kök och en gymnastiksal.
  • I Katthult finns 14 sängplatser. I byggnaden finns också ett allrum med tv- och dvd-utrustning, ett kök med matplats.

Stora Färgen hyrs ut inklusive städ, som utförs av ett städföretag. Gården hyrs ut med självhushåll. I varje fastighet finns kök för detta ändamål. Storköket går inte att hyra.

    Så här gör du

    Här kan du anmäla om du är intresserad av att hyra en lägergård. Du får fylla i vilken tid och vilket hus du är intresserad av med mera. Följ bara instruktionerna i anmälningsformuläret som du når via länken nedan.

    Anmäl intresse för att hyra en lägergård