Träffpunkter, lokaler, fritidsgårdar

I Göteborgs alla stadsdelar finns det fritidsgårdar och där är du själv med och formar det du vill göra på din fritid. Kanske vill du starta ett band, gå på filmkväll, måla eller bara sitta och prata. På träffpunkter kan vuxna samlas och delta i olika aktiviteter.

Fritidsgårdarna i staden är främst till för dig som är mellan 10-20 år.

Till stadens träffpunkter kan du komma och gå som du vill. Här kan du delta i aktiviteter, ta en fika och få sällskap av andra. Det finns många träffpunkter runt om i Göteborg – här kan du hitta en nära dig.

I kulturhusen samlas olika slags aktiviteter och verksamheter. Det kan till exempel vara musik, skapande, motion och möten av olika slag.

Öppen förskola vänder sig till barn mellan noll och sex år. Det är gratis att besöka öppna förskolor och du behöver inte anmäla dig i förväg.

En funktionsnedsättning kan handla om svårigheter att gå, se, höra, prata eller förstå omgivningen. Beroende på dina behov finns det olika platser i staden där du kan träffa andra, uppleva arrangemang eller utöva aktiviteter på dina egna villkor. Dessa platser kallas träffpunkter och finns i de flesta stadsdelar.