Hitta badplatser, utomhusbad

I Göteborg kan den badsugna välja mellan små stränder vid skogssjöar eller salta havsbad med solvarma klippor.

Livräddningsutrustning finns på alla badplatser. Svenska Livräddningssällskapet Göteborg arrangerar simskolor vid flera bad under sommaren. 

I appen Badplatsen och på www.badplatsappen.se ser du aktuella vattentemperaturer 8 juni–23 augusti på de flesta baden. Mätning sker på förmiddagen på 0,5–1 meters djup. 

8 juni–23 augusti är toaletterna på badplatserna öppna varje dag. På några finns friluftstoaletter, som är öppna dygnet runt. Mer information under respektive badplats.

Allmänna Badet

Foto: Beatrice Törnros

Tänk på att hålla avstånd även utomhus, för att bromsa smittspridningen av Covid-19. Om soptunnan eller containern är full, var snäll och ta med dig ditt skräp hem. Tack för att du tar ditt ansvar!


Bassängen "Allmänna badet" är en del av den framväxande Jubileumsparken, där idéer och aktiviteter testas inför att en stadspark ska anläggas i den nya stadsdelen Frihamnen. Bassängen längs Kvillepiren är cirka 20 meter lång, 8 meter bred och 1, 8 meter djup. I anslutning till badet ligger bastun och ett liten saltvattensbassäng som förses med vatten från den saltvattenskil med rent havsvatten som finns i älven. Det är fri entré till badet och bastun.

Under sommarsäsongen anordnas träningssimskola - en möjlighet för dig som vill utveckla dina simkunskaper tillsammans med kunnig personal.
Boka träningssimskola

Tillgänglighet:
Vid behov av särskild assistans, mejla: ia@passalen.se.

Närmaste hållplats:
Busslinjerna 16, 16X, 45, 55 och 402 stannar vid Frihamnsporten.
Spårvagn 5, 6 eller 13, Frihamnen.
Följ gula skyltar: Jubileumsparken.

Telefon
0790-16 95 92
Besöksadress
Frihamnen 7
Öppettider
Öppettider Jubileumsparken hösten 2020.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19 stänger vi "Allmänna bastun" och badet "LIlla Salt" för besök från och med 31 oktober tillsvidare.

I övrigt är parkområdet öppet, till exempel för lek i uteklassrummet.

För aktuell information om aktiviteter och händelser i parken, se Jubileumsparken på facebook och instagram
Postadress
Frihamnen 4 417 55 Göteborg
Om badplatser i Göteborgs Stad
I Göteborg finns 24 badplatser som sköts av Göteborgs Stad. Park- och naturförvaltningen ansvarar för badplatserna året om.

Skador på utrustning?
Om du upptäcker skador på till exempel livräddningsutrustning, bryggor, badstegar och flottar eller om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter badplatserna, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret .

Toaletter på badplatser
Tillgänglighet på badplatser
Ordningsregler på badplatser
Vattenkvalitet