Väg av asfalt ner till sandstrand där brygga går ut i havet.
Foto: Peter Svenson

Näset

Näset är ett mycket populärt bad med en barnvänlig långgrund sandstrand omgiven av klippor. Här finns betongdäck att solbada på och bryggor med badstegar att bada från. Kiosk, servering finns också.

Utrustning och service: Brygga, badstegar, gungor, toalett (dam, herr och tillgänglighetsanpassad). Toaletterna är öppna under Badsäsongen, därefter är en handikapptoalett öppen dygnet runt.

Hundförbud på badet

Det är hundförbud på Näsetbadet mellan 1 maj och 15 september.

Efter önskemål från allmänheten arbetar Göteborgs Stad för att ändra ordningsstadgan kring hundförbudet avseende gångvägen till naturområdet vid Näsetbadet.

I juni beslutade kommunfullmäktige att ändra ordningsstadgan för att hundar ska kunna passera badet. Förändringen måste godkännas av Polisen och Länsstyrelsen. Innan de godkänt förändringen gäller fortsatt hundförbud. Förhoppningen är att ett besked kan komma i slutet av juli/början av augusti 2022.

Närmaste hållplats: Näsbovägen. Från hållplatsen är det 400 meter till badplatsen.

Hitta närmaste parkering hos Parkering Göteborg

Om soptunnan eller containern är full, var snäll och ta med dig ditt skräp hem. Tack för att du tar ditt ansvar!

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefon
031-365 00 00(Göteborgs Stads kontaktcenter)

Besöksadress

Hitta badplatser, utomhusbad

Hittar du inte vad du letar efter? Till Hitta badplatser, utomhusbad

Om badplatser i Göteborgs Stad
I Göteborg finns 24 badplatser som sköts av Göteborgs Stad. Park- och naturförvaltningen ansvarar för badplatserna året om.

Skador på utrustning?
Om du upptäcker skador på till exempel livräddningsutrustning, bryggor, badstegar och flottar eller om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter badplatserna, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här kontaktformuläret.

Toaletter på badplatser
Tillgänglighet på badplatser
Ordningsregler på badplatser 
Vattenkvalitet