Yta av grus och gräs med ett utegym.
Foto: Peter Svenson

Kvillestråket

Kvillestråket är ett parkstråk som löper längs med Kvillebäcken mellan utvecklingsområdena i Frihamnen och Hisings Backa/Kville och det fågelrika naturområdet i Hökälla.

Längs med parkstråket finns en regnbågsfärgad dansbana vid Kvilleplatsen nära Backaplan. I dansbanan finns teknik inbyggd som gör det möjligt att spela den musik du själv vill dansa till. Du kopplar upp dig via Bluetooth och kan med hjälp av en mobiltelefon spela musik i högtalarna som står på dansbanan. Instruktion för hur det går till finns vid dansbanan. Dansbanan har tagits fram i dialog med unga tjejer i Lundby och alla som vill är välkomna att dansa och spela sin egen musik.

Intill dansbana finns sittplatser, en pergola, grönska, utrustning för parkour och olika typer av belysning för att platsen ska fungera bra att använda även när det mörknar.

I Aröd finns ett stort utegym med hinderbana. Platsen kan också användas för utegympa/gruppträning, eftersom det finns kringliggande stora gräsytor. För att utegymmet ska kunna användas även när det mörknar finns olika typer av belysning på platsen.

Entréerna till stråket, som finns vid Hjalmar Brantingsgatan och vid den södra entrén till Hökälla naturområde (Finlandsvägen), är utformade som mötesplatser med sittplatser och storbildskartor över Kvillestråket. Det finns både gång- och cykelbana för att ta sig längs med det 4 kilometer långa parkstråket.

Kvillestråket är en del i jubileumssatsningen att skapa fler “Blå och gröna stråk och oaser” i staden inför Göteborgs 400-årsjubileum år 2021.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefon
031-365 00 00(Göteborgs Stads kontaktcenter)

Besöksadress

Hitta parker och planteringar

Hittar du inte vad du letar efter? Till Hitta parker och planteringar

Om parker i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter parkerna, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret.