Bassängen Allmänna badet i Jubileumsparken i älven vid Kvillepiren.
Foto: Park- och naturförvaltningen

Jubileumsparken

Jubileumsparken är ett resultat av göteborgarnas önskemål om grönområden och att komma närmare vattnet, inför stadens 400-årsjubileum och byggandet av Älvstaden. Sedan 2014 har prototyper som bad och bastu byggts i Frihamnen på platsen för parken, tillsammans med göteborgarna.

I januari 2021 började vi bygga den första etappen av den permanenta parken som ska växa fram under kommande år.

Den 26 augusi 2022 inviger vi den första delen - Göteborgs femte utflyktslekplats med konstnärliga lekskulpturer, omgiven av grönskande gläntor, gångstigar och bryggor.  Till jubileumsfirandet i juni 2023 ska även ett nytt hamnbad stå klart. 

Under sommarsäsongen är "Allmänna badet" öppet för bad och simträning, du kan prova på att segla och paddla kanot. Uteklassrummet "Näsan i blöt" är öppet året om och skaterampen tillgänglig. 

Tillfälliga aktiviteter arrangeras i parken under lov och sommarhalvåret av föreningen Passalen, i samverkan med Göteborgs Stad. Mer info om öppettider och aktiviteter i parken hittar du på Jubileumsparkens webbplats, se nedan. 

Till webbplats för Jubileumsparken

Kontaktuppgifter

Telefon och e-post

Besöksadress

Frihamnen 7

Postadress

Frihamnen 4
417 55 Göteborg

Hitta parker och planteringar

Hittar du inte vad du letar efter? Till Hitta parker och planteringar

Om parker i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter parkerna, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret.