Bassängen Allmänna badet i Jubileumsparken i älven vid Kvillepiren.
Foto: Park- och naturförvaltningen

Jubileumsparken

Jubileumsparken är ett resultat av göteborgarnas önskemål om grönområden och att komma närmare vattnet, inför stadens 400-årsjubileum och byggandet av Älvstaden. Sedan 2014 har prototyper som bad och bastu byggts i Frihamnen på platsen för parken, tillsammans med göteborgarna.

I januari 2021 började vi bygga den första etappen av den permanenta parken som ska växa fram under kommande år med Göteborgs femte utflyktslekplats med konstnärliga lekskulpturer, omgiven av grönskande gläntor, gångstigar och bryggor. Sommarprogrammet 2022 innehåller aktiviteter som segling, kanotpaddling och bad i "Allmänna badet". Mer info kommer under slutet av maj. Till jubileumsfirandet i juni 2023 ska även ett nytt hamnbad stå klart. 

Uteklassrummet "Näsan i blöt" är öppet året om och skaterampen tillgänglig. 

Tillfälliga aktiviteter arrangeras i parken under lov och sommarhalvåret av föreningen Passalen, i samverkan med Göteborgs Stad. Mer info om aktiviteter i parken under hela året hittar du på Jubileumsparkens webbplats, se nedan. 

Till webbplats för Jubileumsparken

Kontaktuppgifter

Telefon och e-post

Besöksadress

Frihamnen 7

Postadress

Frihamnen 4
417 55 Göteborg

Hitta parker och planteringar

Hittar du inte vad du letar efter? Till Hitta parker och planteringar

Om parker i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter parkerna, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret.