Stor yta av gräs med en skulptur i mitten. En väg av asfalt går även vid sidan.
Foto: Peter Svenson

Angeredsparken

Angeredsparken ligger mellan köpcentrat vid Angereds centrum och Angered Arena. Här finns Göteborgs tredje utflyktslekplats, ett torg med bouleplan och sittgrupper samt stora gräsmattor för umgänge, avkoppling och aktiviteter.

Lekplatsen har cirkustema, både gällande färg, form och lekredskap. Runtom lekplatsen finns stora gräsmattor för lek, picknick eller evenemang. Längst ut på gräsmattan, mot ravinlandskapet i Lärjeåns dalgång står jättegungor. Här finns också klätterrep och sittplatser. Här står även Alexander Calders konstverk ”De tre vingarna” och i den övre delen av gräsmattan står ”Möte” av Hans Gothlin.

I parken finns även utomhusgym, pingisbord, streetbasketkorg samt betonglimpor och stålrör för den som vill prova att skejta. På borden i torgets sittgrupper finns fasta spelplaner för schack, brädspel och ”Fia med knuff”.

Angeredsparken har fått en jubileumsmärkning inför Göteborgs 400-årsjubileum, som en av stadens grönskande oaser.

Närmaste hållplats: Angered centrum

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefon
031-365 00 00(Göteborgs Stads kontaktcenter)

Besöksadress

Hitta parker och planteringar

Hittar du inte vad du letar efter? Till Hitta parker och planteringar

Om parker i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter parkerna, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret.