Hitta parker och planteringar

I Göteborg finns många parker av olika storlek och karaktär. En del parker är naturliga grönområden, andra är av mer anlagd karaktär, som till exempel Slottsskogen och Trädgårdsföreningen.

Jubileumsparken

Jubileumsparken är ett resultat av göteborgarnas önskemål om grönområden och att komma närmare vattnet, inför stadens 400-årsjubileum och byggandet av Älvstaden. Sedan 2014 har prototyper som bad och bastu byggts i Frihamnen på platsen för parken, tillsammans med göteborgarna. I januari 2021 började vi bygga den första etappen av den permanenta parken som ska växa fram under kommande år med Göteborgs femte utflyktslekplats med konstnärliga lekskulpturer, omgiven av grönskande gläntor, samt ett nytt flytande hamnbad.

Telefon
0790-16 95 92
Besöksadress
Frihamnen 7
Öppettider
Öppettider Jubileumsparken 2021

"Allmänna badet" var öpppet för allmänheten för bad vecka 28 till och med vecka 31 och enbart för simträning till och med vecka 33.

Anledningen till att badet inte har varit öppet lika många veckor som tidigare år är att byggnationen av Jubileumsparkens första permanenta etapp på land är i full gång och begränsar tillgängligheten.

"Allmänna bastun" tillfälligt stängd för besök på grund av byggnation och renovering.

Från och med 2 juli finns nya sittgrupper för små sällskap att använda vid förtäring eller för parkhäng.

Uteklassrummet "Näsan i blöt" är öppet året om och skaterampen tillgänglig. Mer info om alla aktiviteter hittar du på jubileumsparkens webbplats, se länk ovan.

För aktuell information om tillfälliga aktiviteter och händelser i parken, se Jubileumsparken på facebook och instagram.
Postadress
Frihamnen 4
417 55 Göteborg
Om parker i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter parkerna, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret .