Hitta parker och planteringar

I Göteborg finns många parker av olika storlek och karaktär. En del parker är naturliga grönområden, andra är av mer anlagd karaktär, som till exempel Slottsskogen och Trädgårdsföreningen.

Angeredsparken

Fotograf: Mats Udde Jonsson

Angeredsparken ligger mellan köpcentrat vid Angereds centrum och Angered Arena. Här finns Göteborgs tredje utflyktslekplats, ett torg med bouleplan och sittgrupper samt stora gräsmattor för umgänge, avkoppling och aktiviteter. Lekplatsen har cirkustema, både gällande färg, form och lekredskap. Runtom lekplatsen finns stora gräsmattor för lek, picknick eller evenemang. Längst ut på gräsmattan, mot ravinlandskapet i Lärjeåns dalgång står jättegungor. Här finns också klätterrep och sittplatser. Här står även Alexander Calders konstverk ”De tre vingarna” och nere i ravinen finns skulpturerna ”Totemistic” av Leslie Johnson och ”Möte” av Hans Gothlin.

I parken finns även utomhusgym, pingisbord, streetbasketkorg samt betonglimpor och stålrör för den som vill prova att skejta. På borden i torgets sittgrupper finns fasta spelplaner för schack, brädspel och ”Fia med knuff”.

Angeredsparken har fått en jubileumsmärkning inför Göteborgs 400-årsjubileum, som en av stadens grönskande oaser.

Närmaste hållplats: Angered centrum

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Fysisk tillgänglighet
Tillgänglighetsinformation
Om parker i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter parkerna, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret .