Hitta lekplatser

Här hittar du information om ett flertal av Göteborgs cirka 300 lekplatser. Flera lekplatser är tillgänglighetsanpassade. De kan ha asfalt eller gummibeläggning för att det ska bli lättare att komma intill lekredskapen. Lekredskapen kan också vara anpassade för fysiskt funktionshinder, som till exempel kompisgungor. Du kan se vilka som är anpassade genom att välja inriktning i listan.

Angeredsparken (lekplats 508)

Fotograf: Mats Udde Jonsson

I Angeredsparken, mellan köpcentrat vid Angereds centrum och Angered Arena, hittar du Göteborgs tredje utflyktslekplats. Den har cirkustema, både vad gäller färg, form och lekredskap. I parken finns även grillplatser, bouleplan, sittplatser, grillplats, stora gräsmattor samt utegym och andra aktiviteter.

Redskap
Rutschkanor, klätterrep, skrattspeglar, studsmattor, en stor klätterställning, karuseller, ett par gungor, sandlåda, lekhus, linbana och jättegungor. Från början av juni till slutet av augusti är vattenleken igång, alla dagar i veckan klockan 10-22. Bland sälskulpturer, kan du springa under vattenstrålar och fantasifulla duschar.

Närmaste hållplats: Angered centrum
Lekplatsnummer för felanmälan: 508

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Öppettider
Lekplatsen är öppen dygnet runt, året runt.
Vattenleken är igång under årets varmare månader.
Fysisk tillgänglighet
Tillgänglighetsinformation
Om lekplatser i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter lekplatserna, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret . Skriv in lekplatsens nummer som står i parentesen.

Appen Lekplatsen