Hitta lekplatser

Här hittar du information om ett flertal av Göteborgs cirka 300 lekplatser. Flera lekplatser är tillgänglighetsanpassade. De kan ha asfalt eller gummibeläggning för att det ska bli lättare att komma intill lekredskapen. Lekredskapen kan också vara anpassade för fysiskt funktionshinder, som till exempel kompisgungor. Du kan se vilka som är anpassade genom att välja inriktning i listan.

Positivparken (lekplats 333)

Foto: Cecilia Hansson

Obs. Nätet i det populära lektornet är slitet och måste bytas ut, nytt nät beräknas vara på plats vid månadsskiftet november/december. Av säkerhetsskäl är tornet avstängt tills att det nya nätet är uppsatt.

Lekplatsen ligger i Positivparken och är Göteborgs andra utflyktslekplats, efter Plikta i Slottsskogen. Lekplatsen är uppdelad på två platser i parken. Vid Frölunda kulturhus finns parkour och studsmattor. Längre in i parken, mot Ruddalen och Frölundaskolan ligger en lekplats med bondgårdstema för de lite mindre barnen. Här ligger också Positivet, en bemannad lekplats där personal finns på plats som håller i aktiviteter och kan svara på frågor.

I närheten av Positivet finns beahvolleyplan, boulebana och fotbollsplan med gräsunderlag. Här kan du grilla på de öppna grillplatserna.

Redskap:
Parkour, basketplan, motorikträning, studsmattor, rutschkanor, utegym, boule, hinderbana, sandlåda.

Det finns ingen parkering i anslutning till lekplatsen. Parkera vid Frölunda torg och promenera därifrån.

Närmaste hållplats:
Frölunda torg eller Positivgatan

Vi finns på Facebook

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Besöksadress
Positivgatan 7
Öppettider
Lekplatsen är öppen dygnet runt.

Bemanning i parken
Måndag 10-17
Tisdag 10-17
Onsdag 10-17
Torsdag 10-17
​Fredag 10-17
​Lördag 10-16
Söndagar obemannat

Ändringar kan förekomma vid personalmöten, arbetsplatsträffar etc. röda dagar och helgdagar är bemanningen stängd.
Fysisk tillgänglighet
Tillgänglighetsinformation
Om lekplatser i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter lekplatserna, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret . Skriv in lekplatsens nummer som står i parentesen.

Appen Lekplatsen