Hitta lekplatser

Här hittar du information om ett flertal av Göteborgs cirka 300 lekplatser. Flera lekplatser är tillgänglighetsanpassade. De kan ha asfalt eller gummibeläggning för att det ska bli lättare att komma intill lekredskapen. Lekredskapen kan också vara anpassade för fysiskt funktionshinder, som till exempel kompisgungor. Du kan se vilka som är anpassade genom att välja inriktning i listan.

Plikta, Slottsskogen, (lekplats 444)

Ett av lekredskapen på Plikta är en 15 meter lång val att klättra i och på eller åka rutschkana från. Foto: Peter Svenson

Plikta är Göteborgs första utflyktslekplats. En utflyktslekplats kännetecknas av en spännande, fantasifull miljö som lockar både gammal och ung till lek, rörelse och möten. Precis som alla andra lekplatser, är Plikta öppen dygnet runt, alla dagar i veckan.


Personal på plats:
Plikta Aktivitetspark är den bemannade verksamheten på Plikta lekplats. Personalen är behjälplig med frågor, lånar ut cyklar, spel och lekredskap samt ordnar fritidsaktiviteter för barn och ungdomar i åldrarna 9–14 år.  Mer information om parkleken och vilka teman som aktiviteterna följer hittar du på eller följa dem på

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Öppettider
Lekplatsen är öppen att besöka dygnet runt. På parkleken finns personal på plats nästan varje dag. Tid för aktiviteter mån-fre kl 14-16.45*.
Fysisk tillgänglighet
Tillgänglighetsinformation
Om lekplatser i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter lekplatserna, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret . Skriv in lekplatsens nummer som står i parentesen.

Appen Lekplatsen