Hitta lekplatser

Här hittar du information om ett flertal av Göteborgs cirka 300 lekplatser. Flera lekplatser är tillgänglighetsanpassade. De kan ha asfalt eller gummibeläggning för att det ska bli lättare att komma intill lekredskapen. Lekredskapen kan också vara anpassade för fysiskt funktionshinder, som till exempel kompisgungor. Du kan se vilka som är anpassade genom att välja inriktning i listan.

Stabbeparken (lekplats 395)

Lekplatsen ligger i den natursköna Stabbeparken. Här finns både fotbollsplan, innebandyplan och möjlighet till lek i skogsområdena runt om parken. Den höga kulle som ligger intill lekplatsen kallas Sockertoppen och är en populär pulkabacke vintertid.
OBS! Under senhösten 2015 renoveras lekplatsen. Den kommer att vara tillfälligt avstängd på de platser där arbete pågår. Bland annat målas dagens lekredskap om och nya tillkommer: en karusell, en snurrlek och en hinderbaneslinga. Det blir konstgräs på en del av lekplatsen, nya möbler, lite bärbuskar och ett äppelträd samt bättre belysning. I mitten av december är det klart.

Tillgänglighet:
Lekplatsen har viss tillgänglighetsanpassad utrustning.

Redskap:
Volträcke, klätterlek med armgång, vippgunga, lekhus med sandhiss, kompisgunga, studsmatta, hängmatta, gungdjur, klätterlek med rutschkana, fyra däckgungor, två bebisgungor, landbandybana, sandlåda med bakbord, släntrutschkana.

Närmaste hållplats:
Stabbetorget

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Fysisk tillgänglighet
Tillgänglighetsinformation
Om lekplatser i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter lekplatserna, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret . Skriv in lekplatsens nummer som står i parentesen.

Appen Lekplatsen