Hitta lekplatser

Här hittar du information om ett flertal av Göteborgs cirka 300 lekplatser. Flera lekplatser är tillgänglighetsanpassade. De kan ha asfalt eller gummibeläggning för att det ska bli lättare att komma intill lekredskapen. Lekredskapen kan också vara anpassade för fysiskt funktionshinder, som till exempel kompisgungor. Du kan se vilka som är anpassade genom att välja inriktning i listan.

Björcksgatan (lekplats 263)

Lekplatsen ligger intill Björcksgatan i Kålltorp och har staket mot gatan. Både väster och öster om lekplatsen finns mindre gräsytor med möjlighet till picknick och spontanlek.

Redskap:
Två däckgungor, två bebisgungor, volträcke, klätterlek med rutsch, två vippgungor. Från mitten av maj till slutet av augusti kan du svalka dig i duscharna som är utformade som flamingos. Vattnet är av färskvattenkvalitet och inte klorerat.

Lite kuriosa:
Flamingokvintetten som står i den gamla plaskdammen är skapad av konstnären Per Agelii. De tillkom genom ett sammarbete mellan park- och naturförvaltningen, Människan i Kålltorp och fastighetsägarna i området.

Närmaste hållplats:
Qvidingsgatan
Solrosgatan

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Fysisk tillgänglighet
Tillgänglighetsinformation
Om lekplatser i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter lekplatserna, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret . Skriv in lekplatsens nummer som står i parentesen.

Appen Lekplatsen