Bemannade lekplatser

På de bemannade lekplatserna finns personal som håller i aktiviteter för barnen. Det är också möjligt att till exempel låna lekredskap, gå inomhus för att värma sig, läsa böcker, gå på toaletten och värma barnmat.

Bemannade lekplatser

Här kan du läsa mer om Plikta parklek i Slottsskogen, Positivet i Positivparken, Hammarkullens parklek och Actionparken. Välj bemannad lekplats i listan för att se öppettider, kontaktuppgifter och program.

 • Actionparken

  Actionparken är en utomhusanläggning för skejt, BMX och inlines. Här finns personal under den ljusare delen av året. Under den tiden finns ett litet café, du kan låna skyddsutrustning och skateboards, personalen ordnar olika evenemang, som festivaler, tävlingar och workshops (skaparverkstad foto & film utställningar loppmarknader med mera).

  Öppettider

  Utomhusanläggningen är öppen dygnet runt. Personal finns på plats av och till under vår och höst.
  Under sommarveckorna 25-33 är personal på plats alla dagar 8.30-15 (Lunchstängt 11-11.40)

  Karta och kontakt

  Actionparken

 • Bygglekplatsen

  Bygglekplatsen är en öppen kreativ verksamhet med utbildad personal. Här möts människor och skapar tillsammans. Här kommer du att finna mycket material för barnen att bygga med och lekredskap som vi själva har byggt. Träkojor, smycken, lådbilar... endast fantasin sätter gränserna.
  Verktyg, cyklar, bollar, utespel m.m. kommer finnas för utlåning på platsen. Alla är välkomna, gammal som ung.
  Mer info och öppettider

 • Hammarkullens parklek

  Hammarkullens parklek ligger vid lekplatsen Hammarparken och är en öppen fritidsverksamhet för barn i alla åldrar men särskilt de som är 0-9 år. Här kan föräldrar och barn låna leksaker för utomhuslek, använda skötrum och amningsrum och toaletter. Det finns mikrovågsugn för att värma barnmat. Du kan även läsa en bok, leka, måla, spela spel och pussla tillsammans med ditt barn.

  På eftermiddagarna ordnar personalen aktiviteter, beroende på vädret, som till exempel pyssel, sport, musik, spel och målning.  Vill du grilla med din förskola/skola, fritidshem eller som förälder med barn, hör av dig dagen innan, så ordnar vi grill.

  Program

  I Göteborgs Stads kalendarium kan du läsa mer om vad som händer på Hammarkullens parklek.

  Öppettider

  Den röda stugan i Hammarparken är bemannad med personal måndag-fredag, klockan 9-16, samt lördagar 11-16. Lekplatsen är öppen dygnet runt.

  Karta och kontakt

  Hammarparken

  www.facebook.com/hammarkullenparklek

 • Plikta parklek

  Plikta parklek är en öppen fritidsverksamhet för framförallt utomhusaktiviteter och ligger i anslutning till utflyktslekplatsen Plikta. Här kan du låna cyklar, spel och lekredskap. Personalen ordnar aktiviteter för barn och ungdomar i åldrarna 6-16 år. Personalen har inget omsorgsansvar för barnen, så som på exempelvis en förskola. Istället finns de på plats för att inspirera till lek och hålla i aktiviteterna på Plikta. I det röda huset på lekplatsen finns mikrovågsugn, skötbord och toaletter som alla besökare får lov att låna.

  Öppettider

  Lekplatsen är öppen att besöka dygnet runt. Parkleken är öppen varje dag klockan 10-17, då finns personal på plats. Tid för aktiviteter måndag-fredag, klockan 15-17. 

  Karta och kontakt

  Plikta, Slottsskogen

  Program

  För aktuellt program, besök Slottsskogens webbplats.

 • Positivet i Positivparken

  Positivet är en öppen lekplats som ligger i Positivparken, en av Göteborgs utflyktslekplatser. Personalen håller i aktiviteter, lånar ut redskap och kan svara på frågor. Alla arrangemang och aktiviteter är kostnadsfria. Här kan du grilla på de öppna grillplatserna och låna toaletten. I närheten av Positivet finns beachvolleyplan, boulebana och fotbollsplan med gräsunderlag.

  Öppettider

  Lekplatsen är öppen dygnet runt.

  Bemanning i parken

  Måndag 10-17
  Tisdag 10-17 
  Onsdag 10-17
  Torsdag 10-17
  ​Fredag 10-17
  ​Lördag  10-16
  Söndag obemannat

  Ändringar kan förekomma vid personalmöten, arbetsplatsträffar etc. Röda dagar och helgdagar är Positivet obemannat.

  Kontakt och karta

  Telefon: 0736 66 06 86 (telefontid vardagar 9-17)

  Positivparken, Positivet

  Positivets facebooksida kan du läsa mer om vad som händer på lekplatsen.

  Grillning

  Obs! På grund av Covid-19 tänder vi tillsvidare ingen grill. Det går bra att ta med eget kol och tända en grill själv om så önskas.

  Information till förskola och skola

  Vill ni som förening, förskola eller skola komma hit och ha hjälp med att genomföra en aktivitet så ring oss gärna 0736 66 06 86