Lekplatser

Besök någon av Göteborgs många lekplatser. Här finns något för alla åldrar, både barn och vuxna. Här kan du läsa mer om appen Lekplatsen, hur du hittar till lekplatserna, vad som gäller för dig som är hundägare och vad en utflyktslekplats är.

Utflyktslekplatser

Utflyktslekplatserna är större lekplatser, där både barn och vuxna kan leka tillsammans. På vissa av lekplatserna finns det personal som håller i aktiviteter och kan svara på frågor. I Göteborg finns fem utflyktslekplatser; Plikta, Positivparken, Angeredsparken, Hisingsparken och Jubileumsparken.

Bemannade platser

Bemannad plats är olika typer av lek- och aktivitetsytor i Göteborg. Här finns personal för att ordna, stötta eller inspirera till kostnadsfria aktiviteter vid platserna. Varje enskild bemannad plats har sin karaktär. Detta påverkar i sin tur vilka redskap och material som finns på platserna och som kan användas av besökare.

Näridrottsplatser

Det ska vara enkelt att ha en aktiv fritid. Därför finns det platser för spontan lek, motion och gemenskap i form av näridrottsplatser och aktivitetsytor i Göteborg. De är gratis, öppna dygnet runt och kräver ingen föranmälan.

Skötsel, renhållning av lekplatser

Alla lekplatser ses över minst en gång i veckan och säkerhetsbesiktigas varje år.

Appen Lekplatsen

Använd din mobil för att hitta lekplatserna i Göteborg. Sök via karta eller utifrån lekredskap. Spara dina favoritlekplatser och testa utmaningarna. För närvarande fungerar tyvärr inte appen för Android.

Aktuellt