Utegym

Gillar du att träna utomhus? I Göteborg finns utegym på flera platser i staden. Alla är välkomna att träna och det kostar ingenting.

Vad är ett utegym?

Ett utegym består av träningsredskap som tål att stå ute och är enkla att använda. I anslutning till redskapen finns oftast instruktioner hur du kan göra olika övningar. I vissa fall lyfter du stockar, rep eller tyngder, men ofta tränar du med hjälp av din egen kroppsvikt.

Osäker på hur du tränar i ett utegym?

Under sensommaren och hösten 2019 kan du vid flera tillfällen få gratis träningstips av instruktörer som finns på plats vid några av utegymmen.

Trivselregler i utegymmen

För att alla ska trivas:

  • Visa hänsyn, turas om och hjälp gärna varandra.
  • Utegymmen är till för ungdomar och vuxna. Viss utrustning kräver att du är minst 140 centimeter för att du ska kunna utföra en övning.

Tänk på

  • Träna säkert och ta det försiktigt.
  • All träning sker på egen risk.
  • Följ instruktionerna som finns intill utrustningen som beskriver hur övningen kan gå till. (Finns inte alltid på äldre utegym).

Felanmäl utegym

Om du ser något som är trasigt eller inte fungerar som det ska, felanmäl det på goteborg.se/felanmalutemiljo

Kvibergs Parks utegym

Kvibergs Parks utegym ligger i Kvibergs Park, bortanför Beach Center i anslutning till motionsspåren. Utegymmet är ett så kallat stockgym med tio olika träredskap där du kan styrketräna hela kroppen. Här finns även en träplatta för stretching och återhämtning.Utegymmet ägs och sköts av idrotts- och föreningsförvaltningen, Göteborgs Stad. Det är obemannat och till för alla. Närmaste hållplats: Kviberg (spårvagn) eller Brovägen (buss).

Telefon
031-368 20 00