Utegym och hinderbanor

Gillar du att träna utomhus? I Göteborg finns många utegym och ett par hinderbanor. Alla är välkomna att träna här och det kostar ingenting.

Vad är ett utegym?

Ett utegym består av träningsredskap som tål att stå ute och är enkla att använda. I anslutning till redskapen finns oftast instruktioner hur du kan göra olika övningar. I vissa fall lyfter du stockar, rep eller tyngder, men ofta tränar du med hjälp av din egen kroppsvikt.

Här finns instruktionsfilmer som visar några övningar du kan göra på utegym

Vad är en hinderbana?

En hinderbana är en bana utomhus med fysiska hinder. Banan kräver ofta att du får krypa, klättra, hänga och balansera. Du kan göra det som en tävling, träning eller lek.

I Göteborg finns en stor hinderbana i Kvibergs Park. På några av utegymmen finns mindre hinderbanor. Du kan filtrera på hinderbanor för att se dessa.

På Länsmansgårdens och Blidväders aktivitetsytor finns det hinderbanor både för barn och vuxna. Du hittar dom på sidan Näridrottsplatser och platser för spontana aktiviteter.  

Felanmäl utegym

Om du ser något som är trasigt eller inte fungerar som det ska, felanmäl det på goteborg.se/felanmalutemiljo

Kvibergs Parks hinderbana

Kvibergs Parks hinderbana ligger i Kvibergs Park, bortanför utegymmet i anslutning till motionsspåren. Hinderbanan består av 21 hinder och har en svårare och en enklare variant. Hindren tar du dig över bland annat genom att krypa, klättra, hänga och balansera. Hinderbanan ägs och sköts av idrotts- och föreningsförvaltningen, Göteborgs Stad. Den är obemannat och till för alla. Närmaste hållplats: Kviberg (spårvagn) eller Brovägen (buss).

Vår hinderbana är till för alla – turas om och lämna plats åt varandra. Tänk på att inte besöka hinderbanan i stora grupper så att andra inte kan använda redskapen och hindren. Det är inte tillåtet för privata aktörer (till exempel privata gym och personliga tränare) att använda redskapen för träning med kunder. Detta på grund av att det är förbjudet att ta betalt på våra allmänna ytor.

Telefon
031-368 20 00
Fysisk tillgänglighet
Tillgänglighetsinformation
Om utegym i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter utegymmen, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret .