Gym, motionscentrum

Göteborgs Stad har många gym och motionscentrum som du kan besöka. Läs mer om de olika anläggningarna och träningsformerna.

Göteborgs Stad har många gym och motionscentrum som du kan besöka. Läs mer om de olika anläggningarna.

Från det år du fyller 13 kan du träna på Idrott & förenings anläggningar. Ska du gymträna behöver du ha sällskap av en vuxen, men om du hellre går på gruppträning går det bra att komma själv till nästan alla pass. Vissa tider kan du träna utan vuxensällskap även i gymmet eftersom det då finns stöd från instruktör istället. Från det år du fyller 16 får du träna utan sällskap av en vuxen både i gymmet och på våra gruppträningspass.

Junior är till för barn och unga som inte brukar träna och vara fysiskt aktiva. Utbildade ledare skapar tillsammans med deltagarna en varm och välkomnande stämning för alla som vill vara med. Alla ska ha en chans att börja träna för att må bra, få en bättre hälsa och en starkare kropp!

Du som är senior har många möjligheter till rörelse på Idrott & förenings motionscentrum och simhallar. Här finns gruppträningspass särskilt anpassade för seniorer och är du 60 år eller pensionär har du förmånliga priser på träningskort. Dessutom badar du gratis i stadens simhallar på vardagar före klockan 14.

Det första steget ska vara det enklaste! Därför har vi ett basträningsutbud som passar dig som är ny och vill testa på gruppträning.