Gym, motionscentrum

Göteborgs Stad har många gym och motionscentrum som du kan besöka. Läs mer om de olika anläggningarna och träningsformerna.

Hitta gym, motionscentrum

Göteborgs Stad har många gym och motionscentrum runt om i staden. Många av anläggningarna ligger i vacker natur med tillgång till motionsspår, omklädning, bastu och dusch. Flera av anläggningar erbjuder, förutom gym, även gruppträning och bad.

Ungdomsträning i gym

Från det år du fyller 13 kan du träna på Idrott & förenings anläggningar. Ska du gymträna behöver du ha sällskap av en vuxen, men om du hellre går på gruppträning går det bra att komma själv. Vissa tider kan du träna utan vuxensällskap i gymmet eftersom det då finns stöd från instruktör istället. Från det år du fyller 16 får du träna utan sällskap av en vuxen.

Juniorträning

Junior är till för alla barn och unga mellan 9-13 år som vill testa på olika träningsformer. Utbildade ledare skapar tillsammans med deltagarna en varm och välkomnande stämning för alla som vill vara med. Målet med passen är rörelseglädje och att deltagarna ska bli mer nyfikna på träning.

Träning för seniorer

Du som är senior har många möjligheter till rörelse på Idrott & förenings motionscentrum och simhallar. Här finns gruppträningspass särskilt anpassade för seniorer och är du 60 år eller pensionär har du förmånliga priser på träningskort. Dessutom badar du gratis i stadens simhallar på vardagar före klockan 14.

Basträning för alla

Det första steget ska vara det enklaste! Därför har vi ett basträningsutbud som passar dig som träning är nytt för och som vill testa på gruppträning.

Träning för dig med funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning är välkommen att träna på alla Göteborgs Stads motionscentrum och simhallar. Vissa anläggningar är mer tillgängliga än andra men vi försöker alltid hitta lösningar som gör det möjligt för alla att träna och vara delaktiga i våra aktiviteter. Hör av dig direkt till den anläggning du vill besöka så försöker vi hitta en lösning som passar just dig.