Friskvård, hälsa

På flera ställen runt om i staden kan du som göteborgare få motivation och inspiration för en bättre hälsa.

Du mår bra när du rör på dig. Det spelar ingen roll vad du gör, det viktigaste är att du hittar en aktivitet du tycker om. Därför har Idrott & förening i samarbete med Korpen skapat Motionera mera-kortet. Motionera mera är gratis och till för alla göteborgare. Fyll i och lämna in koret så har du chans att vinna fina priser. Den största vinsten är förstås att du vinner din egen hälsa!

Rörelse, fysisk aktivitet, sätter i gång flera hälsosamma förändringar i kroppen. Det kan bidra till att du blir gladare, sover bättre, lättare kan hantera stress och hålla vikten. I samråd med exempelvis läkare, fysioterapeut eller psykolog kan du få ett recept på en bestämd typ av motion som både förebygger och behandlar sjukdomar.

På Hälsans stig promenerar du tryggt och säkert. Du får motion i din egen takt och så länge du själv vill och klarar av. Det finns tre Hälsans stig i Göteborg: Backa, Centrum och Torslanda.

Det finns flera ställen runt om i Göteborg där du som vill kan få hjälp att hitta motivation och inspiration för en bättre hälsa. De kan heta Hälsotek, Hälsodisk eller Hälsolots och har lite olika inriktning. Där ordnas kurser, föreläsningar och olika aktiviteter för kropp och själ, oftast kostnadsfritt. Du kan hämta information och få svar på dina frågor. Vissa av dem erbjuder även enskilda samtal och hälsotester.