Friskvård, hälsa

På flera ställen runt om i staden kan du som göteborgare få motivation och inspiration för en bättre hälsa.

Hitta hälsorådgivning

Det finns flera ställen runt om i Göteborg som erbjuder hälsofrämjande aktiviteter samt inspiration, stöd och information för en bättre hälsa. Här finns kurser, föreläsningar, gruppträning och sociala aktiviteter. Allt är kostnadsfritt.

Motionera mera

Du mår bra när du rör på dig. Det spelar ingen roll vad du gör, det viktigaste är att du hittar en aktivitet du tycker om. Därför har Idrott & förening i samarbete med Korpen skapat Motionera mera-kortet. Motionera mera är gratis och till för alla göteborgare. Fyll i och lämna in kortet så har du chans att vinna fina priser. Den största vinsten är förstås att du vinner din egen hälsa!

Fysisk aktivitet på recept (FaR)

Rörelse, fysisk aktivitet, sätter i gång flera hälsosamma förändringar i kroppen. Det kan bidra till att du blir gladare, sover bättre, lättare kan hantera stress och hålla vikten. I samråd med exempelvis läkare, fysioterapeut eller psykolog kan du få ett recept på en bestämd typ av motion som både förebygger och behandlar sjukdomar.

Hälsans stig

På Hälsans stig promenerar du tryggt och säkert. Du får motion i din egen takt och så länge du själv vill och klarar av. Det finns tre Hälsans stig i Göteborg: Backa, Centrum och Torslanda.