Naturspots

Göteborg har en varierad natur, som är rik på kontraster. För att märka ut naturens olika karaktärer på ett tydligt sätt har park- och naturförvaltningen satt ut sex så kallade naturspots, i utvalda naturområden i Göteborg.

De olika platserna bjuder dig på allt från stilla lugn eller hisnande vyer, till barrdoft och fågelsång.  Vid varje naturspot finns en rund plattform i betong, som markerar att du är framme och välkomnar dig att sitta ner en stund, kanske ligga och beundra trädkronorna eller äta din matsäck.

Naturspot 4 Ängsrum

Ängarnas blomsterprakt möter mäktiga berg,som är miljoner år gamla. Foto: Peter Svenson

Naturspot Ängsrum ligger i naturområdet Fjällbo-Bergjsön ängar.

Naturspoten står på ängarna, med Utbybergen i ryggen. Sitt ned och förstummas av bergens miljonåriga mäktighet eller Fjällbo ängars blomsterprakt. Är du här vid rätt årstid kan du också plocka dig ett vildäpple att mumsa på.

Bergens lodräta branter används ofta av orädda klättrare. För de mindre våghalsiga blir också vandringen bland stenblock, trappor och hemliga gångar ett äventyr.

Vandrar du österut mot Fjällbo gård passerar du hasselsnår med vårblommande vitsippor. Där ligger också ett gammalt sädesmagasin och Fjällbohemmet som idag är bostäder. Karta över området

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Om naturspots i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter naturspots, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret .