Naturspots

Göteborg har en varierad natur, som är rik på kontraster. För att märka ut naturens olika karaktärer på ett tydligt sätt har park- och naturförvaltningen satt ut sex så kallade naturspots, i utvalda naturområden i Göteborg.

De olika platserna bjuder dig på allt från stilla lugn eller hisnande vyer, till barrdoft och fågelsång.  Vid varje naturspot finns en rund plattform i betong, som markerar att du är framme och välkomnar dig att sitta ner en stund, kanske ligga och beundra trädkronorna eller äta din matsäck.

Naturspot 3 Fotspår

Skändlaberget på Hisingen har en mycket gammal historia som jordbruksbygd. Foto: Peter Svenson

Naturspot Fotspår ligger i naturområdet Skändla på Hisingen.

Skändlaberget och dess omgivningar har en gammal historia som jordbruksbygd. På stenåldern var berget en ö med havet runt omkring. Det gamla namnet Skinhälla som betyder ”den berghäll som solen skiner på” fick berget under 1300-talet, men byn fanns redan under 1100-talet. Gå gärna runt kulturstigen, så får du reda på områdets historia. Karta över området

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Om naturspots i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter naturspots, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret .