Naturspots

Göteborg har en varierad natur, som är rik på kontraster. För att märka ut naturens olika karaktärer på ett tydligt sätt har park- och naturförvaltningen satt ut sex så kallade naturspots, i utvalda naturområden i Göteborg.

De olika platserna bjuder dig på allt från stilla lugn eller hisnande vyer, till barrdoft och fågelsång.  Vid varje naturspot finns en rund plattform i betong, som markerar att du är framme och välkomnar dig att sitta ner en stund, kanske ligga och beundra trädkronorna eller äta din matsäck.

Naturspot 1 Älvdans

Vyer över älvrummet får du vid naturspoten Älvdans. Foto: Peter Svenson

Naturspot Älvdans ligger i naturområdet Sjöbergen och ger en härlig vy över älvrummet.

Aldrig känner man sig så fri som uppe på Sjöbergen när man ser människornas myllrande aktiviteter nedanför. Här syns båtar på älven, bilar på bron och slingrande rök från skorstenar.

Nedanför berget ligger Röda sten mitt emellan Klippans kulturområde och Nya Varvet, båda makalösa kulturhistoriska områden med caféer och bryggliv. Om du följer stigen söderut får du dig till livs ett levande koloniområde. Karta över området

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Om naturspots i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter naturspots, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret .