Naturspots

Göteborg har en varierad natur, som är rik på kontraster. För att märka ut naturens olika karaktärer på ett tydligt sätt har park- och naturförvaltningen satt ut sex så kallade naturspots, i utvalda naturområden i Göteborg.

De olika platserna bjuder dig på allt från stilla lugn eller hisnande vyer, till barrdoft och fågelsång.  Vid varje naturspot finns en rund plattform i betong, som markerar att du är framme och välkomnar dig att sitta ner en stund, kanske ligga och beundra trädkronorna eller äta din matsäck.

Naturspot 0 Lövsus

Naturspoten Lövsus bjuder på pelarskog i Västra Delsjön. Foto: Peter Svenson

Naturspot Lövsus ligger i naturområdet västra Delsjöområdet.

Lyft blicken, se upp mot trädens toppar och känn naturens storhet. Se solljuset sila ned genom lövverket under den varmaste årstiden. Eller sitt ner och känn höstens regndroppar falla ner på din hand.

Du befinner dig i den parkliknande bokskogen nära Stora Torps herrgård. Här är du nära den lantliga idyllen i form av hästar och höns vid stallet. Ändå är du bara tio minuter från Göteborgs centrum.
Denna makalösa entré till det stora Delsjöområdet lämnar ingen oberörd.
Karta över området

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Om naturspots i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter naturspots, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret .