Hitta naturområden

I Göteborg finns det mer skog, grönområden och vatten än gator och bebyggelse. Här finns något för alla, kust, skog, berg eller sjö? Eller varför inte njuta av stadens unika dalgångar eller böljande åkerlandskap?

Vill du veta mer om djur och natur? Eller bara komma ut i naturen för att njuta av stillheten eller motionera? Här hittar du information om naturområden i Göteborg och hur du kan ta dig dit med kollektivtrafiken.

Broschyren "Ut och njut" i digital version med kartor

Friluftskarta (motionsspår och grillplatser)

Stora Amundön

Bron ut mot Stora Amundön med betande hästar i hagarna till vänster. Foto: Peter Svenson

Friluftsområdet med gott om klippbad och några små sandstränder. Den mycket kuperade naturstigen på cirka 4,5 km är en resa genom historien från inlandsisens dagar då berggrunden slipades till dagens badklippor. På vägen kan du se hur människor i olika tider förändrat landskapet. Idag har ön en varierad natur med salttåliga örter och gräs till frodiga lövskogslundar. På nordöstra sidan betar djur som skyddas av staket med grindar.
I oktober 2020 bestämde regeringen att Stora Amundön och Billdals skärgård är ett naturreservat med tillhörande skötselplan och regler.
Det är förbjudet att cykla eller köra motorfordon på Stora Amundön utan tillstånd från Göteborgs Stad.

Folder med mer information och karta

Hållplats: Brottkärr.

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Fysisk tillgänglighet
Tillgänglighetsinformation
Om naturområden i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter naturområden, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret .

Fler naturområden i Göteborg hittar du på Västkuststiftelsens webbplats (extern länk)